
Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
5 łyżek
12 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka skrop olejem, posyp obficie przyprawą Knorr i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut.
Krok 2
Po upieczeniu odstaw mięso, aby lekko ostygło, następnie obierz z kości i chrząstek. Zachowaj mięso, skórkę, oraz powstały przy pieczeniu sos.
Krok 3
Makaron ugotuj tak aby był lekko twardawy.
Krok 4
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż w szerokim rondlu aż będą rumiane.
Krok 5
Po ugotowaniu odcedź makaron. Wraz z mięsem i sosem przełóż wszystko do pieczarek.
Krok 6
Dodaj masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej