Penne z pieczarkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z pieczarkami i kurczakiem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

12 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka skrop olejem, posyp obficie przyprawą Knorr i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut.

Krok 2

Po upieczeniu odstaw mięso, aby lekko ostygło, następnie obierz z kości i chrząstek. Zachowaj mięso, skórkę, oraz powstały przy pieczeniu sos.

Krok 3

Makaron ugotuj tak aby był lekko twardawy.

Krok 4

Pieczarki pokrój w plastry i usmaż w szerokim rondlu aż będą rumiane.

Krok 5

Po ugotowaniu odcedź makaron. Wraz z mięsem i sosem przełóż wszystko do pieczarek.

Krok 6

Dodaj masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i natychmiast podawaj.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z pieczarkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej