Penne rigatte z orzechowym pesto i serem
łatwe
270 osób zapisało
Składniki
500 gramów
2 opakowania
2 sztuki
15 sztuk
60 gramów
400 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.
Krok 3
Dodaj parmezan.
Krok 4
Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.
Krok 5
Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej