Penne rigatte z orzechowym pesto i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

555 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

2 sztuki

15 sztuk

60 gramów

400 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj parmezan.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 3

Krok 4

Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 4

Krok 5

Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Ubrewka Roloff

    Ubrewka Roloff , 18.11.2019

    Bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof  Kamiński

    Krzysztof Kamiński , 18.09.2017

    Rewelacja... jeden z moich ulubionych przepisów. Tylko orzechy pistacjowe zamiast włoskich :) Szał!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej