Penne rigatte z orzechowym pesto i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
601 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

2 sztuki

15 sztuk

60 gramów

400 mililitrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj parmezan.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 3

Krok 4

Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 4

Krok 5

Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.

Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Ubrewka Roloff

    Ubrewka Roloff , 18.11.2019

    Bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof  Kamiński

    Krzysztof Kamiński , 18.09.2017

    Rewelacja... jeden z moich ulubionych przepisów. Tylko orzechy pistacjowe zamiast włoskich :) Szał!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne rigatte z orzechowym pesto i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne rigatte z orzechowym pesto i serem Penne rigatte z orzechowym pesto i serem

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.