Penne rigatte z orzechowym pesto i serem
łatwe
335 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
2 sztuki
15 sztuk
60 gramów
400 mililitrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Krok 2
Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie oraz zawartość opakowań sosu Knorr, dolewając oliwę i śmietanę.

Krok 3
Dodaj parmezan.

Krok 4
Do miski wyłóż makaron, wymieszaj z sosem.

Krok 5
Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj gorące.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej