Tagliatelle z orzechowym pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z orzechowym pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

600 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

0.5 szklanki

15 sztuk

60 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z jedną kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie dodając oliwę.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 2

Krok 3

Dodaj parmezan, dopraw pieprzem i wymieszaj.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 3

Krok 4

Pesto dodaj do ugotowanego makaronu, wymieszaj i podawaj.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej