Tagliatelle z orzechowym pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z orzechowym pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

608 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

0.5 szklanki

15 sztuk

60 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę z jedną kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj pesto – zmiksuj liście bazylii, czosnek, orzechy włoskie dodając oliwę.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 2

Krok 3

Dodaj parmezan, dopraw pieprzem i wymieszaj.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 3

Krok 4

Pesto dodaj do ugotowanego makaronu, wymieszaj i podawaj.

Tagliatelle z orzechowym pesto  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z orzechowym pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej