
Składniki
500 gramów
1 łyżka
0.6 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały utłucz w moździerzu. Cebule i natkę pietruszki posiekaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Krok 2
Mięso podziel na porcje, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3
Królika obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4
Dodaj cebulę, migdały, jabłka, natkę pietruszki oraz 0,7 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 60 minut.

Krok 5
Mąkę podsmaż na maśle i dodaj do mięsa. Dodaj również sok z cytryny i śmietanę i duś przez następne 10 minut.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej