Królik w sosie orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
157 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

0.6 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały utłucz w moździerzu. Cebule i natkę pietruszki posiekaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 1

Krok 2

Mięso podziel na porcje, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 2

Krok 3

Królika obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 3

Krok 4

Dodaj cebulę, migdały, jabłka, natkę pietruszki oraz 0,7 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 60 minut.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 4

Krok 5

Mąkę podsmaż na maśle i dodaj do mięsa. Dodaj również sok z cytryny i śmietanę i duś przez następne 10 minut.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Urszula Kuczewska

    Urszula Kuczewska , 03.12.2016

    Razem z jabłkami i to posiekane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrianna Łuszczak

    Adrianna Łuszczak , 25.11.2016

    wszystko super tylko w którym momencie dodać orzechy włoskie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Królik w sosie orzechowym Królik w sosie orzechowym

Migdały utłucz w moździerzu. Cebule i natkę pietruszki posiekaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój.