Królik w sosie orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik w sosie orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

156 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

0.6 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały utłucz w moździerzu. Cebule i natkę pietruszki posiekaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 1

Krok 2

Mięso podziel na porcje, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 2

Krok 3

Królika obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 3

Krok 4

Dodaj cebulę, migdały, jabłka, natkę pietruszki oraz 0,7 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 60 minut.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 4

Krok 5

Mąkę podsmaż na maśle i dodaj do mięsa. Dodaj również sok z cytryny i śmietanę i duś przez następne 10 minut.

Królik w sosie orzechowym  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Urszula Kuczewska

    Urszula Kuczewska , 03.12.2016

    Razem z jabłkami i to posiekane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrianna Łuszczak

    Adrianna Łuszczak , 25.11.2016

    wszystko super tylko w którym momencie dodać orzechy włoskie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik w sosie orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej