
Składniki
500 gramów
1 łyżka
0.6 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały utłucz w moździerzu. Cebule i natkę pietruszki posiekaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Krok 2
Mięso podziel na porcje, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 3
Królika obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4
Dodaj cebulę, migdały, jabłka, natkę pietruszki oraz 0,7 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 60 minut.

Krok 5
Mąkę podsmaż na maśle i dodaj do mięsa. Dodaj również sok z cytryny i śmietanę i duś przez następne 10 minut.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej