
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
20 gramów
2 sztuki
2 sztuki
80 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.
Krok 4
Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej