Pieczone bataty z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone bataty z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

80 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.

Krok 3

Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.

Krok 4

Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej