
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
20 gramów
2 sztuki
2 sztuki
80 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.
Krok 4
Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej