Pieczone bataty z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

88 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

80 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.

Krok 3

Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.

Krok 4

Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej