Pieczone bataty z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone bataty z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

20 gramów

2 sztuki

2 sztuki

80 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.

Krok 3

Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.

Krok 4

Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone bataty z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej