Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
20 gramów
2 sztuki
2 sztuki
80 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w cząstki, ziemniaki w kostkę o boku 2 cm, pomidory w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej wraz z margaryną i podsmaż warzywa, zaczynając od cebuli, następnie dodaj czosnek, pieczarki i ziemniaki.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej sos śmietanowy Knorr i dodaj pomidory.
Krok 4
Całość zagotuj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Danie posyp po wierzchu tartym parmezanem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej