Składniki
1 kilogram
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
150 gramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.
Krok 2
Do ostudzonych grzybów dodaj żółtko i bułkę tartą. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.
Krok 4
Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem grzybowym, uformuj kulki.
Krok 5
Knedle ugotuj, a przed samym podaniem polej roztopionym masła.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej