Pieczarkowe knedle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe knedle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

334 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

491 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.

Pieczarkowe knedle - Krok 1

Krok 2

Do ostudzonych grzybów dodaj żółtko i bułkę tartą. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pieczarkowe knedle - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.

Pieczarkowe knedle - Krok 3

Krok 4

Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem grzybowym, uformuj kulki.

Pieczarkowe knedle - Krok 4

Krok 5

Knedle ugotuj, a przed samym podaniem polej roztopionym masła.

Pieczarkowe knedle - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Jarek

    Jarek , 26.09.2019

    Jak długo trzeba gotować knedle, aby nie rozpadły się?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Krzysztof  Wolny

    Krzysztof Wolny , 26.09.2019

    pycha...pychotka. .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej