Pieczarkowe knedle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe knedle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
358 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

577 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.

Pieczarkowe knedle - Krok 1

Krok 2

Do ostudzonych grzybów dodaj żółtko i bułkę tartą. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pieczarkowe knedle - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.

Pieczarkowe knedle - Krok 3

Krok 4

Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem grzybowym, uformuj kulki.

Pieczarkowe knedle - Krok 4

Krok 5

Knedle ugotuj, a przed samym podaniem polej roztopionym masła.

Pieczarkowe knedle - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Jarek

    Jarek , 26.09.2019

    Jak długo trzeba gotować knedle, aby nie rozpadły się?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Krzysztof  Wolny

    Krzysztof Wolny , 26.09.2019

    pycha...pychotka. .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe knedlePieczarkowe knedle

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.