
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
150 gramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.

Krok 2
Do ostudzonych grzybów dodaj żółtko i bułkę tartą. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.

Krok 4
Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem grzybowym, uformuj kulki.

Krok 5
Knedle ugotuj, a przed samym podaniem polej roztopionym masła.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej