Pieczarkowe knedle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe knedle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

339 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

340 osób wydrukowało

Pobierz pdf

550 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.

Pieczarkowe knedle - Krok 1

Krok 2

Do ostudzonych grzybów dodaj żółtko i bułkę tartą. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

Pieczarkowe knedle - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.

Pieczarkowe knedle - Krok 3

Krok 4

Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem grzybowym, uformuj kulki.

Pieczarkowe knedle - Krok 4

Krok 5

Knedle ugotuj, a przed samym podaniem polej roztopionym masła.

Pieczarkowe knedle - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Jarek

    Jarek , 26.09.2019

    Jak długo trzeba gotować knedle, aby nie rozpadły się?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Krzysztof  Wolny

    Krzysztof Wolny , 26.09.2019

    pycha...pychotka. .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe knedle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej