PRZEPISY.PL

Spróbujcie naszego przepisu na pierogi z grzybami. Leśne grzyby i pieczarki duszone do perfekcji z cebulką i bulionem w miękkim cieście własnej roboty. To prostsze niż myślicie.

Pierogi z grzybami - autor: przepisy.pl

Pierogi z grzybami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
270
osób dodało do Mniamlisty
270
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna0.7 kg
  • gorąca woda1 szklanka
  • jajko3 szt
  • Suszone grzyby prawdziwki i podgrzybki20 dkg
  • pieczarki200 g
  • ząbek czosnku2 szt
Pierogi z grzybami – krok 1

Krok 1

Pół kilograma mąki połącz z jajkami i gorącą wodą. Zagnieć ciasto i wyrabiaj około 20 minut. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut, aby odpoczęło.
Pierogi z grzybami – krok 2

Krok 2

Suszone grzyby namocz, jak zrobią się miękkie drobno posiekaj.
Pierogi z grzybami – krok 3

Krok 3

Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
Pierogi z grzybami – krok 4

Krok 4

Podsmaż na maśle czosnek, cebulę, następnie grzyby.
Pierogi z grzybami – krok 5

Krok 5

Dodaj esencję do duszonych warzyw Knorr i duś całość, aż farsz zrobi się kleisty i cały płyn odparuje. Odstaw do ostygnięcia.
Pierogi z grzybami – krok 6

Krok 6

Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wytnij kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
Pierogi z grzybami – krok 7

Krok 7

Gotuj około 5-6 minut w osolonym wrzątku. Podawaj polane roztopionym masłem i posypane posiekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych warzyw KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

114
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
160
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
960
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
695
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie