• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie
Makaron z sosem szpinakowym
Makaron z sosem szpinakowym
Pierogi z grzybami
Pierogi z grzybami
Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania mączne
  • Pierogi
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Autor: przepisy.pl
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
174
Oceń przepis jako pierwszy
2944
11
WYDRUKUJ
3863 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
4260 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • mąka pszenna
    300 g
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr
    1 szt.
  • woda
    120 ml
  • jajka
    1 szt.
  • sól
    5 g
  • szpinak (świeży lub mrożony)
    0,5 kg
  • ser feta
    200 g
  • cebule szalotki
    3 szt.
  • ząbek czosnku
    4 szt.
  • masło
    1 łyżka
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – krok 1
    Krok 1
    Za pomocą miksera wymieszaj mąkę z solą, ciepłą wodą i jajkiem. Następnie wyrabiaj ręcznie gładkie ciasto pierogowe. Gotowe odstaw do lodówki na 20 minut.
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – krok 2
    Krok 2
    Przygotuj farsz. Szpinak oczyść. Szalotki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na patelni smaż czosnek, szalotki, następnie dodaj szpinak i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Smaż, do momentu, kiedy wszystko się połączy przez kilka minut. Po usmażeniu, jeśli to konieczne, odlej nadmiar płynu. Przełóż szpinak do miski.
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – krok 3
    Krok 3
    Dodaj ser feta i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 20 minut.
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – krok 4
    Krok 4
    Ciasto pierogowe wałkuj na cienkie placki, wytnij małe okrągłe kształty, nakładaj farsz i zwijaj klasyczne pierogi.
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – krok 5
    Krok 5
    Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku, podawaj od razu lub na przykład smażone.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
dania wigilijneciasto na pierogiobiad ze szpinakiemWARZYWADANIA GŁÓWNEJAJKAWIGILIA I ŚWIĘTASer fetaPIEROGIobiadświętaGOTOWANIEinne-przepisy-boże-narodzeniepomysł na obiad
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulion na włoszczyźnie KnorrREKLAMABulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemBulion na włoszczyźnie KnorrREKLAMABulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (11)
avatar
regulgul Odpowiedz15.10.2019
Ktoś mógłby podpowiedzieć przez ile gotować pierogi we wrzątku? Pierwszy raz w życiu będę robić samemu i nie chcę żeby wyszły za twarde
avatar
przepisy.pl 17.10.2019
Na ogół 2-3 minuty powinny wystarczyć.
jarek ZielińskiOdpowiedz14.01.2018
niam niam pycha
avatar
Paulina KowalskaOdpowiedz8.04.2017
niestety pierogi wyszły mi gorzkie, nie wiem dlaczego. ktoś ma pomysł dlaczego tak się stało?
avatar
Kamil KościołekOdpowiedz2.03.2017
farsz bardzo smaczny ale ciasto wyszło mi troszkę twardawe - pierwszy raz robiłem pierogi w życiu
avatar
Agnieszka StećOdpowiedz10.10.2016
mmmm farsz przepyszny. .. palce lizac ☺
Szczepan KorulczykOdpowiedz20.06.2016
Jadłem, polecam. :)
Karolina Pill-SowaOdpowiedz19.06.2016
Chyba wyprobuje
Elwira EleaOdpowiedz19.06.2016
Wyglądają smakowicie.....
avatar
Krystyna MatysiakOdpowiedz12.04.2016
Super pierozki miam
Zofia PryjomskaOdpowiedz4.12.2015
pierożki palce lizać nie można się im oprzeć.
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Pierogi na słodko i słono
Pierogi na słodko i słono
Kozi, camembert czy feta? Wypróbuj sałatki z serami
Kozi, camembert czy feta? Wypróbuj sałatki z serami
Ser feta - idealny na grilla
Ser feta - idealny na grilla
Greckie przekąski na ciepło: smażony ser i zapiekanka z fetą, szpinakiem i ciastem filo
Greckie przekąski na ciepło: smażony ser i zapiekanka z fetą, szpinakiem i ciastem filo
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
avatar

Pierogi szczególnie chętnie spożywane są w Europie Wschodniej, wiele krajów ma również swoje własne ich odpowiedniki, jak np. włoskie ravioli czy chińskie wonton, które zdecydowanie różnią się od tych podawanych w Polsce. Pierogi dostać można niemal w każdej restauracji lub pierogarni, jednakże ich samodzielne ulepienie, choć zajmuje stosunkowo dużo czasu, przynosi wielką satysfakcję. Istnieje wiele przepisów na ciasto pierogowe. Ten łączący mąkę, sól, jajko i ciepłą wodę wydaje się być najprostszy i najlepiej się sprawdza. Sekret najlepszych pierogów tkwi również w odpowiednio cienkim rozwałkowaniu ciasta. Jeśli chodzi o farsz, ciekawą kombinacją jest połączenie świeżego lub mrożonego szpinaku ze słonym serem feta. Takie nadzienie wychodzi niezwykle kremowe. Ugotowane pierogi można okrasić przyrumienioną cebulą. Pierogi te równie świetnie smakować będą podsmażone na patelni.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

174
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby