
Składniki
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż w garnku mięso. Warzywa obierz, pokrój w kostkę i smaż chwilę wraz z mięsem.

Krok 2
Wlej 700 ml wody, dodaj cynamon oraz cukier. Aby wydobyć głęboki smak potrawy dodaj Bulionetkę wołową Knorr, następnie całość zagotuj. Garnek przykryj i duś potrawę 45 min. Mieszaj co jakiś czas i ewentualnie uzupełnij parującą wodę.

Krok 3
Gdy warzywa będą miękkie, zdejmij pokrywkę, dodaj masło i gotuj, do momentu gdy cały płyn wyparuje. Potrawę przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cymes z wołowiną
Cymes to danie, które wywodzi się z kuchni żydowskiej. To rodzaj gulaszu, który wyróżnia się słodkawym smakiem. Proponujemy jego wersję z wołowiną, batatami, marchewką, ziemniakami i cynamonem. Intensywna pomarańczowa barwa potrawy odpowiada jej wyrazistemu, słodko-pikantnemu smakowi. Duszone ze sobą składniki zapieka się następnie w piekarniku, aby dobrze się przeniknęły. Jako dodatek do cymesu z wołowiną sprawdzi się kasza lub ryż. Potrawa w takiej formie, uzupełniona świeżymi warzywami albo zestawem surówek, będzie dobrą propozycją na obiad. Możesz ją również zjeść z pieczywem jako ciepłe drugie śniadanie lub kolację. Dobrze będą się z nią komponować podpłomyki lub wiejski chleb z chrupiącą skórką. Świetnie współgrają też z cymesem różnego rodzaju marynowane i kiszone warzywa, przede wszystkim ogórki, pieczarki i papryka, a także leśne grzyby. Na koniec można go posypać rodzynkami lub prażonymi płatkami migdałów. Przygotuj to smaczne, aromatyczne danie, wykorzystując nasz przepis! Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.


































