Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
50 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
25 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
35 dekagramów
0.5 łyżki
4 ziarna
1 szczypta
1 szklanka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.
Krok 3
Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.
Krok 4
Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.
Krok 6
W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej