Kuskus z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kuskus z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

599 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

375 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

0.5 łyżki

4 ziarna

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.

Kuskus z wołowiną - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.

Kuskus z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.

Kuskus z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.

Kuskus z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.

Kuskus z wołowiną - Krok 5

Krok 6

W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.

Kuskus z wołowiną - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Walkowski

    Dariusz Walkowski , 08.01.2017

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej