Kuskus z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

612 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

378 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

0.5 łyżki

4 ziarna

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.

Kuskus z wołowiną - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.

Kuskus z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.

Kuskus z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.

Kuskus z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.

Kuskus z wołowiną - Krok 5

Krok 6

W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.

Kuskus z wołowiną - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Walkowski

    Dariusz Walkowski , 08.01.2017

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej