Kuskus z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
715 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

447 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

25 dekagramów

25 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

0.5 łyżki

4 ziarna

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.

Kuskus z wołowiną - Krok 1

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.

Kuskus z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.

Kuskus z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.

Kuskus z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.

Kuskus z wołowiną - Krok 5

Krok 6

W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.

Kuskus z wołowiną - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Dariusz Walkowski

    Dariusz Walkowski , 08.01.2017

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z wołowinąKuskus z wołowiną

Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.