
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
50 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
25 dekagramów
25 dekagramów
25 dekagramów
35 dekagramów
0.5 łyżki
4 ziarna
1 szczypta
1 szklanka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i umyte, oczyszczone warzywa: kapustę, cukinię, cebulę, ziemniaki, marchewki, pomidory i dynię, pokrój w równą kostkę.

Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj mięso i cebulę. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj ziarna ziela angielskiego i kminek.

Krok 3
Duś na średnim ogniu około 5 minut i następnie wlej 500 mililitrów wody.

Krok 4
Następnie dodaj produkt Naturalnie Smaczne - Gulasz oraz część warzyw: ziemniaki, kapustę, marchew i dynię. Ewentualnie uzupełnij płyn tak, aby wszystko było przykryte. Gotuj dalej na średnim ogniu przez 20 minut.

Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj pomidory oraz cukinię.

Krok 6
W między czasie zalej kaszę kuskus lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:1. Gulasz mięsno-warzywny podawaj z kaszą kuskus.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Kuskus z wołowiną

