Pałki z kurczaka w winno-marchewkowym sosie
średnie
6 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut aby się zamarynowało.
Krok 2
Rozgrzej lekko patelnię i usmaż kawałki kurczaka aby były rumiane z wszystkich stron. Po chwili wlej wino i poczekaj aż w połowie odparuje.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem.
Krok 4
Wszystko przykryj i duś ok. 15 minut.
Krok 5
Do miski w której marynowało się mięso dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
Krok 6
Następnie dodaj warzywa do kurczaka, wymieszaj i duś kolejne 15 minut.
Krok 7
Po tym czasie kurczak jest już miękki, a sos połączył się z marchewką. Najlepiej podawaj z domowymi kluseczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej