Jesienna biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.

Krok 2

Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Krok 3

Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.

Krok 4

Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jesienna biesiadaJesienna biesiada

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.