Jesienna biesiada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

214 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.

Krok 2

Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Krok 3

Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.

Krok 4

Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej