Jesienna biesiada

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku. Następnie wyjmij z garnka na papierowy ręcznik. Na tym samym tłuszczu obsmaż na złoty kolor pałki z kurczaka oraz kiełbasę.

Krok 2

Boczek, pałki oraz kiełbasę przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj odsączoną fasolkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Krok 3

Cebulę przekrój na dwie połówki, marchewkę s plastry. Warzywa przesmaż w garnku na pozostałym tłuszczu.

Krok 4

Stwórz aromatyczny, ziołowy sos pomidorowy łącząc w garnku pomidory z zalewą, 100 ml wody oraz Fix Knorr. Wszystko razem wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Przygotowany gęsty sos wlej do żaroodpornego naczynia z mięsem, przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 45 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem lub np. kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

To danie możesz również przygotować z innego rodzaju mięsa, np. z żeberek wieprzowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna biesiada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej