Warzywne chilli z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne chilli z fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Warzywa z puszki odcedź i przepłucz wodą.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu zacznij smażyć cebulę, potem dodaj paprykę.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj odcedzone warzywa i smaż wszystko jeszcze 2 minuty. Dodaj posiekane pomidory wraz z sokiem.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 3

Krok 4

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu połóż kawałki sera feta.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego warzywnego chilli dodatkowo możesz dodać dwa ząbki czosnku. Warzywne chilli z fetą podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne chilli z fetą   Warzywne chilli z fetą

Warzywne chilli z fetą, wyglądające na łagodne, tak naprawdę jest wspaniałą kompozycją smaków, które zostawiają na języku sporą dozę pikanterii. Połączenie warzyw z serem feta to idealny pomysł na pożywną kolację albo danie na małe przyjęcie. Nie będziesz miała problemu z przygotowaniem go i potrzebujesz na to zaledwie pół godziny. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę i wrzuć na patelnię, smażąc do zeszklenia. Potem dorzuć odcedzone warzywa z puszki i wymieszaj. Już na patelni ich kolory wyglądają wspaniale. Dodaj posiekane pomidory z puszki i gotowy sos, dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę, aż chili con carne przejdzie odrobiną ostrości. Wyłóż parujące danie na miseczki i przed podaniem połóż na wierzchu pokrojoną w kostkę fetę. Słony ser nada bardzo charakterystycznego smaku całej potrawie. Możesz przystroić chilli odrobiną świeżej pietruszki lub szczypiorku.