Warzywne chilli z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne chilli z fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Warzywa z puszki odcedź i przepłucz wodą.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu zacznij smażyć cebulę, potem dodaj paprykę.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj odcedzone warzywa i smaż wszystko jeszcze 2 minuty. Dodaj posiekane pomidory wraz z sokiem.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 3

Krok 4

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu połóż kawałki sera feta.

Warzywne chilli z fetą    - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego warzywnego chilli dodatkowo możesz dodać dwa ząbki czosnku. Warzywne chilli z fetą podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne chilli z fetą    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne chilli z fetą   Warzywne chilli z fetą

Warzywne chilli z fetą, wyglądające na łagodne, tak naprawdę jest wspaniałą kompozycją smaków, które zostawiają na języku sporą dozę pikanterii. Połączenie warzyw z serem feta to idealny pomysł na pożywną kolację albo danie na małe przyjęcie. Nie będziesz miała problemu z przygotowaniem go i potrzebujesz na to zaledwie pół godziny. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę i wrzuć na patelnię, smażąc do zeszklenia. Potem dorzuć odcedzone warzywa z puszki i wymieszaj. Już na patelni ich kolory wyglądają wspaniale. Dodaj posiekane pomidory z puszki i gotowy sos, dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę, aż chili con carne przejdzie odrobiną ostrości. Wyłóż parujące danie na miseczki i przed podaniem połóż na wierzchu pokrojoną w kostkę fetę. Słony ser nada bardzo charakterystycznego smaku całej potrawie. Możesz przystroić chilli odrobiną świeżej pietruszki lub szczypiorku.