
Składniki
3 szczypty
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serek Bieluch (lub Almette) przekładamy do miseczki, dodajemy czosnek , doprawiamy pieprzem,dokładnie mieszamy
Krok 2
Dodajemy posiekanego łososia oraz oliwki, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kwadrans,aby składniki się przegryzły.
Krok 3
Każdy plaster żółtego sera smarujemy mieszanką, zwijamy w rulonik i kroimy w ok 2-3 cm plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej