ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek Bieluch (lub Almette) przekładamy do miseczki, dodajemy czosnek , doprawiamy pieprzem,dokładnie mieszamy

Krok 2

Dodajemy posiekanego łososia oraz oliwki, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kwadrans,aby składniki się przegryzły.

Krok 3

Każdy plaster żółtego sera smarujemy mieszanką, zwijamy w rulonik i kroimy w ok 2-3 cm plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej