ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek Bieluch (lub Almette) przekładamy do miseczki, dodajemy czosnek , doprawiamy pieprzem,dokładnie mieszamy

Krok 2

Dodajemy posiekanego łososia oraz oliwki, dokładnie mieszamy i odstawiamy na kwadrans,aby składniki się przegryzły.

Krok 3

Każdy plaster żółtego sera smarujemy mieszanką, zwijamy w rulonik i kroimy w ok 2-3 cm plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZAWIJAŃCE Z NIESPODZIANKĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś w galarecie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej