Pieczarki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki z boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, ale jeśli nie ma takiej konieczności to tylko dokładnie płuczemy. Przekładamy do garnka i solimy.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem około godziny. Gdy grzyby puszczą sok, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i zioła prowansalskie.

Krok 3

Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy tak by odparowała z niego woda i dodajemy do pieczarek w trakcie duszenia.

Krok 4

Doskonałe jako lekkie samodzielne danie lub dodatek do innego dania głównego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej