Pieczarki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki z boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, ale jeśli nie ma takiej konieczności to tylko dokładnie płuczemy. Przekładamy do garnka i solimy.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem około godziny. Gdy grzyby puszczą sok, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i zioła prowansalskie.

Krok 3

Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy tak by odparowała z niego woda i dodajemy do pieczarek w trakcie duszenia.

Krok 4

Doskonałe jako lekkie samodzielne danie lub dodatek do innego dania głównego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej