
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieramy, ale jeśli nie ma takiej konieczności to tylko dokładnie płuczemy. Przekładamy do garnka i solimy.
Krok 2
Dusimy pod przykryciem około godziny. Gdy grzyby puszczą sok, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i zioła prowansalskie.
Krok 3
Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy tak by odparowała z niego woda i dodajemy do pieczarek w trakcie duszenia.
Krok 4
Doskonałe jako lekkie samodzielne danie lub dodatek do innego dania głównego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej