
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę zalej wrzątkiem, wyszoruj skórkę i zetrzyj drobno na tarce. Otartą cytrynę przekrój na ćwiartki.

Krok 2
Rybę oprósz solą, pieprzem, natrzyj skórką z cytryny.

Krok 3
Następnie obtocz w rozmieszanym jajku i panieruj w panierce Knorr.

Krok 4
Panierkę dociśnij ręką do ryby, smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor, po 2-3 minuty z każdej strony. Gotową rybę podawaj z kawałkiem cytryny i ulubionymi dodatkami.


Dobra rada:
Fajnym pomysłem będzie dodanie łyżeczkę czarnuszki do suchej panierki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w panierce
Szukacie pomysłu na szybkie i smaczne danie? Z pomocą przychodzi łosoś w panierce, który potrafi zachwycić każdego, kto go tylko skosztuje. Być może próbowaliście tej ryby w innej odsłonie? Nie zamykajcie się na nowe opcje i zobaczcie, jak dobrze smakuje panierowany łosoś. Wielkim plusem tej potrawy jest czas przygotowania, który nie zajmie Wam więcej niż pół godziny. Jakich składników będziecie potrzebować do zrobienia tej potrawy? Zaopatrzcie się w: filety z łososia, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z czosnkiem, jajka, olej rzepakowy, cytrynę, sól oraz pieprz. To wszystko! Te składniki pozwolą Wam przygotować tę pyszną rybę!
Dla kogo?
Łosoś w panierce posmakuje każdemu, kto lubi ryby o delikatnym smaku i konsystencji. Należycie do tej grupy? Jeżeli tak, to sięgnijcie po przepis na łososia w panierce!
Na jaką okazję?
Przygotowanie łososia jest niezwykle łatwe, dlatego możecie podać go na obiad lub kolację. Ta ryba sprawdzi się również podczas większych uroczystości. Uwierzcie nam, że zachwyca smakiem!
Czy wiesz, że?
Łosoś nie tylko świetnie smakuje, ale również wzbogaca naszą dietę o potrzebne witaminy: D, z grupy B: tiaminy, niacyny, B6 i B12 oraz witaminy E. Należy dodać również, że jest źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. Sami widzicie, że jedzenie łososia to smaczny i korzystny koncept.
Dla urozmaicenia:
Możecie zadbać o smaczne dodatki do ryby. Opcji jest naprawdę wiele! Doskonale sprawdzą się klasyczne ziemniaki lub purée ziemniaczane. Jeżeli chcecie poczuć klimat nadmorskiej smażalni ryb, to sięgnijcie po frytki. Nie zapomnijcie o warzywnym akcencie w daniu. Łosoś i kapusta kiszona to naprawdę zgrany duet, sami się o tym przekonajcie! A może wolicie surówkę z marchewki? Ten dodatek również świetnie się sprawdzi.