Łosoś w panierce - smażony, panierowany: filet - Przepisy.pl pixel

Łosoś w panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę zalej wrzątkiem, wyszoruj skórkę i zetrzyj drobno na tarce. Otartą cytrynę przekrój na ćwiartki.

Łosoś w panierce - Krok 1

Krok 2

Rybę oprósz solą, pieprzem, natrzyj skórką z cytryny.

Łosoś w panierce - Krok 2

Krok 3

Następnie obtocz w rozmieszanym jajku i panieruj w panierce Knorr.

Łosoś w panierce - Krok 3

Krok 4

Panierkę dociśnij ręką do ryby, smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor, po 2-3 minuty z każdej strony. Gotową rybę podawaj z kawałkiem cytryny i ulubionymi dodatkami.

Łosoś w panierce - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Fajnym pomysłem będzie dodanie łyżeczkę czarnuszki do suchej panierki. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łosoś w panierceŁosoś w panierce

Szukacie pomysłu na szybkie i smaczne danie? Z pomocą przychodzi łosoś w panierce, który potrafi zachwycić każdego, kto go tylko skosztuje. Być może próbowaliście tej ryby w innej odsłonie? Nie zamykajcie się na nowe opcje i zobaczcie, jak dobrze smakuje panierowany łosoś. Wielkim plusem tej potrawy jest czas przygotowania, który nie zajmie Wam więcej niż pół godziny. Jakich składników będziecie potrzebować do zrobienia tej potrawy? Zaopatrzcie się w: filety z łososia, opakowanie Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z czosnkiem, jajka, olej rzepakowy, cytrynę, sól oraz pieprz. To wszystko! Te składniki pozwolą Wam przygotować tę pyszną rybę!

Dla kogo?

Łosoś w panierce posmakuje każdemu, kto lubi ryby o delikatnym smaku i konsystencji. Należycie do tej grupy? Jeżeli tak, to sięgnijcie po przepis na łososia w panierce!

Na jaką okazję?

Przygotowanie łososia jest niezwykle łatwe, dlatego możecie podać go na obiad lub kolację. Ta ryba sprawdzi się również podczas większych uroczystości. Uwierzcie nam, że zachwyca smakiem!

Czy wiesz, że?

Łosoś nie tylko świetnie smakuje, ale również wzbogaca naszą dietę o potrzebne witaminy: D, z grupy B: tiaminy, niacyny, B6 i B12 oraz witaminy E. Należy dodać również, że jest źródłem kwasów tłuszczowych omega 3. Sami widzicie, że jedzenie łososia to smaczny i korzystny koncept.

Dla urozmaicenia:

Możecie zadbać o smaczne dodatki do ryby. Opcji jest naprawdę wiele! Doskonale sprawdzą się klasyczne ziemniaki lub purée ziemniaczane. Jeżeli chcecie poczuć klimat nadmorskiej smażalni ryb, to sięgnijcie po frytki. Nie zapomnijcie o warzywnym akcencie w daniu. Łosoś i kapusta kiszona to naprawdę zgrany duet, sami się o tym przekonajcie! A może wolicie surówkę z marchewki? Ten dodatek również świetnie się sprawdzi.