Kalmary w panierce z sosem „arrabbiata"
NOWY PRZEPIS
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
80 gramów
100 mililitrów
80 mililitrów
sos arrabbiata:
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek na złoty kolor, dodaj natkę pietruszki. Całość zalej fixem rozmieszanym w wodzie.
Krok 2
Mąkę rozmieszaj z wodą, w powstałym cieście zanurz pojedynczo kalmary, a następnie obtocz je w panierce Knorr.
Krok 3
Kalmary smaż na złoty kolor w rozgrzanym oleju po około 2 minuty z każdej strony. Podawaj z sosem arrabbiata.

Dobra rada:
Do panierki możesz dodać ziarna siemienia lnianego lub sezamu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak serowy
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kalmary w panierce z sosem „arrabbiata"
Lubicie owoce morza? Jeżeli tak, to kalmary w panierce z aromatycznym sosem z pewnością Wam posmakują! A może nie mieliście okazji na spróbowanie tych morskich przysmaków? Czas poznać nowe smaki, a gwarantujemy, że nie będzie zawodu!
Dla kogo?
Kalmary może przygotować każdy! Nie jesteście mistrzami gotowania? Nic nie szkodzi, bo wcale nie musicie nimi być! Nasz przepis na kalmary w panierce jest tak prosty, że nawet kulinarny nowicjiusz sobie z nim poradzi.
Na jaką okazję?
Kalmary w panierce świetnie sprawdzą się w formie przystawki lub przekąski w ciągu dnia. Możecie połączyć je również z dodatkami i stworzyć pełne danie obiadowe. Kolejny plus to czas przygotowania. Potrzebujecie pół godziny, a pyszna potrawa będzie gotowa. Chyba zgodzicie się z nami, że to naprawdę niedużo, dlatego możecie przygotować ją w dowolnym momencie! Sam proces przygotowania składa się z kilku kroków, które znajdziecie w naszym przepisie.
Czy wiesz, że?
Niektórzy skarżą się na lekko gumowatą strukturę kalmarów. Jak temu zapobiec? Zwracajcie uwagę na czas ich smażenia, jeżeli spędzą na patelni kilka chwil za dużo, to rzeczywiście może tak się stać. Podążajcie za naszymi wskazówkami, a z pewnością unikniecie tego problemu.
Dla urozmaicenia:
Mamy dla Was jedną poradę i sposób na doskonałą panierkę do kalmarów. Dorzućcie do niej sezam i siemię lniane. Te dodatki z pewnością urozmaicą smak potrawy i poprawią fakturę panierki. Pycha! Zdecydowaliście się na wykorzystanie tego przepisu? Koniecznie podzielcie się z nami opinią! Czekamy na Wasze komentarze.

































