
Składniki
300 gramów
1 sztuka
20 gramów
1 łyżeczka
2 szczypty
100 gramów
1 łyżka
30 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.
Krok 2
Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.
Krok 3
Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary. (jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie) Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej