Sos z szynki wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z szynki wieprzowej

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

100 gramów

1 łyżka

30 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.

Krok 2

Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.

Krok 3

Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary. (jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie) Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej