
Składniki
1 sztuka
100 gramów
2 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżka
20 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
300 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.
Krok 2
Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.
Krok 3
Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary. (jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie) Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej