Składniki
300 gramów
1 sztuka
20 gramów
1 łyżeczka
2 szczypty
100 gramów
1 łyżka
30 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.
Krok 2
Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.
Krok 3
Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary. (jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie) Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej