Sos z szynki wieprzowej

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 łyżeczka

2 szczypty

100 gramów

1 łyżka

30 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do mięsa i papryką. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć.

Krok 2

Dodać posiekaną cebulkę i sprasowany czosnek - zeszklić podlewając odrobiną wody. Doprawić pieprzem.

Krok 3

Przełożyć mięso do szybkowaru, dodać wodę, bulion - gotować 10min. od puszczenia pary. (jeśli nie mamy szybkowaru, należy dusić pod przykryciem do czasu aż mięso zmięknie) Mąkę rozrobić z odrobiną wody i śmietanką - wlać do sosu, zagotować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z szynki wieprzowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej