Sos ogórkowy z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ogórkowy z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

1 opakowanie

25 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

30 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.

Sos ogórkowy z szynką  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż zaczynając od cebuli, na końcu dodaj curry.

Sos ogórkowy z szynką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Słodko- Kwaśny Knorr i duś 10 minut.

Sos ogórkowy z szynką  - Krok 3

Krok 4

Przestudź, połącz z majonezem i śmietaną. Sos ogórkowy z szynką podawaj do jaj, mięsa, warzyw.

Sos ogórkowy z szynką  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ogórkowy z szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos łososiowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos ogórkowy z szynką Sos ogórkowy z szynką

Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.