
Składniki
5 dekagramów
1 opakowanie
25 dekagramów
5 dekagramów
5 dekagramów
30 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.

Krok 2
Podsmaż zaczynając od cebuli, na końcu dodaj curry.

Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Słodko- Kwaśny Knorr i duś 10 minut.

Krok 4
Przestudź, połącz z majonezem i śmietaną. Sos ogórkowy z szynką podawaj do jaj, mięsa, warzyw.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej