
Składniki
5 dekagramów
1 opakowanie
25 dekagramów
5 dekagramów
5 dekagramów
30 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.

Krok 2
Podsmaż zaczynając od cebuli, na końcu dodaj curry.

Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Słodko- Kwaśny Knorr i duś 10 minut.

Krok 4
Przestudź, połącz z majonezem i śmietaną. Sos ogórkowy z szynką podawaj do jaj, mięsa, warzyw.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej