
Składniki
5 dekagramów
1 opakowanie
25 dekagramów
5 dekagramów
5 dekagramów
30 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.

Krok 2
Podsmaż zaczynając od cebuli, na końcu dodaj curry.

Krok 3
Dodaj Sos w słoiku Słodko- Kwaśny Knorr i duś 10 minut.

Krok 4
Przestudź, połącz z majonezem i śmietaną. Sos ogórkowy z szynką podawaj do jaj, mięsa, warzyw.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej