Składniki
null
null
150 mililitrów
null
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek posiekaj czosnek i mięte.
Krok 2
Ser zmiksuj razem z drobno posiekanym czosnkiem i śmietaną.
Krok 3
Dodaj odrobinę oleju, wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku i przelej do sosjerki.
Krok 4
Na wierzch dodaj posiekaną mięte i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej