Aromatyczny sos z owczego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny sos z owczego sera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

150 mililitrów

null

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek posiekaj czosnek i mięte.

Krok 2

Ser zmiksuj razem z drobno posiekanym czosnkiem i śmietaną.

Krok 3

Dodaj odrobinę oleju, wymieszaj dokładnie. Dopraw do smaku i przelej do sosjerki.

Krok 4

Na wierzch dodaj posiekaną mięte i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny sos z owczego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej