Sos węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos węgierski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę podpraż lekko na patelni.

Krok 2

Dodaj oliwę, trochę wody i odstaw z ognia.

Krok 3

Następnie wymieszaj i zagotuj z sosem pomidorowym. Dodaj przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej