Sos węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos węgierski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę podpraż lekko na patelni.

Krok 2

Dodaj oliwę, trochę wody i odstaw z ognia.

Krok 3

Następnie wymieszaj i zagotuj z sosem pomidorowym. Dodaj przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej