
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Warzywa wymieszaj z majonezem, śmietaną i koperkiem.
Krok 4
Dopraw solą i cukrem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej