Pasta z czosnku niedźwiedziego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z czosnku niedźwiedziego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście czosnku umyj i dokładnie osusz. Przesiekaj nożem.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, dopraw przyprawą Knorr i zmiksuj na gładką masę. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z czosnku niedźwiedziegoPasta z czosnku niedźwiedziego

Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że amatorzy gotowania lubią mieć kilka sztuk w zanadrzu. Co jednak z czosnkiem niedźwiedzim? Zielone i bardzo aromatyczne liście również zyskują coraz szersze grono wielbicieli. Pesto z czosnku niedźwiedziego to prosty przepis, dzięki któremu zapoznanie z tym produktem stanie się wyjątkowo apetycznym doświadczeniem.

Dla kogo? Dla kucharzy, którzy cenią prostotę i uniwersalne receptury. Pesto z czosnku niedźwiedziego użyć można do kanapek lub jako oryginalnego dodatku do pieczonych warzyw i mięs.

Na jaką okazję? Wszystkie składniki na pesto z czosnku niedźwiedziego wystarczy wrzucić do blendera i już po chwili wyrazista w smaku pasta będzie gotowa. Problem związany z tym, co podać do kanapek na śniadanie lub kolację zostaje więc rozwiązany błyskawicznie.

Czy wiesz, że? Fanów kulinariów i ogrodnictwa ucieszy fakt, że czosnek niedźwiedzi do pesto z powodzeniem można wyhodować we własnym ogródku.

Dla urozmaicenia: Włączając do przepisu orzechy piniowe, włoskie lub pestki słonecznika, otrzymać można bardzo smaczne pesto z czosnku i orzechów – idealne do dań makaronowych.