Pasta z czosnku niedźwiedziego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z czosnku niedźwiedziego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście czosnku umyj i dokładnie osusz. Przesiekaj nożem.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, dopraw przyprawą Knorr i zmiksuj na gładką masę. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z czosnku niedźwiedziegoPasta z czosnku niedźwiedziego

Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że amatorzy gotowania lubią mieć kilka sztuk w zanadrzu. Co jednak z czosnkiem niedźwiedzim? Zielone i bardzo aromatyczne liście również zyskują coraz szersze grono wielbicieli. Pesto z czosnku niedźwiedziego to prosty przepis, dzięki któremu zapoznanie z tym produktem stanie się wyjątkowo apetycznym doświadczeniem.

Dla kogo? Dla kucharzy, którzy cenią prostotę i uniwersalne receptury. Pesto z czosnku niedźwiedziego użyć można do kanapek lub jako oryginalnego dodatku do pieczonych warzyw i mięs.

Na jaką okazję? Wszystkie składniki na pesto z czosnku niedźwiedziego wystarczy wrzucić do blendera i już po chwili wyrazista w smaku pasta będzie gotowa. Problem związany z tym, co podać do kanapek na śniadanie lub kolację zostaje więc rozwiązany błyskawicznie.

Czy wiesz, że? Fanów kulinariów i ogrodnictwa ucieszy fakt, że czosnek niedźwiedzi do pesto z powodzeniem można wyhodować we własnym ogródku.

Dla urozmaicenia: Włączając do przepisu orzechy piniowe, włoskie lub pestki słonecznika, otrzymać można bardzo smaczne pesto z czosnku i orzechów – idealne do dań makaronowych.