Pasta z czosnku niedźwiedziego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z czosnku niedźwiedziego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście czosnku umyj i dokładnie osusz. Przesiekaj nożem.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 1

Krok 2

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, dopraw przyprawą Knorr i zmiksuj na gładką masę. Podawaj jako dodatek do pieczywa.

Pasta z czosnku niedźwiedziego - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z czosnku niedźwiedziego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z czosnku niedźwiedziegoPasta z czosnku niedźwiedziego

Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że amatorzy gotowania lubią mieć kilka sztuk w zanadrzu. Co jednak z czosnkiem niedźwiedzim? Zielone i bardzo aromatyczne liście również zyskują coraz szersze grono wielbicieli. Pesto z czosnku niedźwiedziego to prosty przepis, dzięki któremu zapoznanie z tym produktem stanie się wyjątkowo apetycznym doświadczeniem.

Dla kogo? Dla kucharzy, którzy cenią prostotę i uniwersalne receptury. Pesto z czosnku niedźwiedziego użyć można do kanapek lub jako oryginalnego dodatku do pieczonych warzyw i mięs.

Na jaką okazję? Wszystkie składniki na pesto z czosnku niedźwiedziego wystarczy wrzucić do blendera i już po chwili wyrazista w smaku pasta będzie gotowa. Problem związany z tym, co podać do kanapek na śniadanie lub kolację zostaje więc rozwiązany błyskawicznie.

Czy wiesz, że? Fanów kulinariów i ogrodnictwa ucieszy fakt, że czosnek niedźwiedzi do pesto z powodzeniem można wyhodować we własnym ogródku.

Dla urozmaicenia: Włączając do przepisu orzechy piniowe, włoskie lub pestki słonecznika, otrzymać można bardzo smaczne pesto z czosnku i orzechów – idealne do dań makaronowych.