Pasta z czosnku niedźwiedziego
NOWY PRZEPIS
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
1 pęczek
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście czosnku umyj i dokładnie osusz. Przesiekaj nożem.
Krok 2
Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, dopraw przyprawą Knorr i zmiksuj na gładką masę. Podawaj jako dodatek do pieczywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z czosnku niedźwiedziego
Jasne ząbki białego czosnku pasują niemalże do każdej wytrawnej potrawy, więc niż dziwnego, że amatorzy gotowania lubią mieć kilka sztuk w zanadrzu. Co jednak z czosnkiem niedźwiedzim? Zielone i bardzo aromatyczne liście również zyskują coraz szersze grono wielbicieli. Pesto z czosnku niedźwiedziego to prosty przepis, dzięki któremu zapoznanie z tym produktem stanie się wyjątkowo apetycznym doświadczeniem.
Dla kogo? Dla kucharzy, którzy cenią prostotę i uniwersalne receptury. Pesto z czosnku niedźwiedziego użyć można do kanapek lub jako oryginalnego dodatku do pieczonych warzyw i mięs.
Na jaką okazję? Wszystkie składniki na pesto z czosnku niedźwiedziego wystarczy wrzucić do blendera i już po chwili wyrazista w smaku pasta będzie gotowa. Problem związany z tym, co podać do kanapek na śniadanie lub kolację zostaje więc rozwiązany błyskawicznie.
Czy wiesz, że? Fanów kulinariów i ogrodnictwa ucieszy fakt, że czosnek niedźwiedzi do pesto z powodzeniem można wyhodować we własnym ogródku.
Dla urozmaicenia: Włączając do przepisu orzechy piniowe, włoskie lub pestki słonecznika, otrzymać można bardzo smaczne pesto z czosnku i orzechów – idealne do dań makaronowych.