Tosty z roślinnym mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z roślinnym mięsem mielonym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 słoik

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierwszą kromkę chleba tostowego posmarować majonezem. Na majonez wyłożyć Magic Mince The Vegetarian Butcher.

Krok 2

Następnie położyć plaster sera, pokrojone ogórki kiszone, liść sałaty.

Krok 3

Drugą kromkę chleba posmarować sosem barbecue. Tosty złożyć i zapiekać kilka minut. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z roślinnym mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej