
Składniki
2 opakowania
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
6 łyżek
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, zamieszaj i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut (aż cebula się zeszkli).
Krok 2
Pokrój pomidory i dodaj je na patelnię, zamieszaj. Wlej gorącą wodę i wsyp całą zawartość Placków z kuskusem, dodaj mieloną paprykę i tymianek, zamieszaj i duś na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Zdejmij patelnię z ognia i odstaw do wystudzenia. Gdy ostygnie dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (grzanie góra - dół). Rozwiń płaty ciasta francuskiego, wykrój z niego krążki.
Krok 5
Na każdy krążek połóż porcję nadzienia, przykryj drugim krążkiem ciasta, zlep dokładnie brzegi. Ulepione placki przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Wstaw blachę do piekarnika i piecz przez ok 10-12 minut na złocisty kolor. Podawaj gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej