Sałatka makaronowa w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa w papierze ryżowym

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

20 gramów

40 gramów

40 gramów

10 gramów

10 gramów

5 gramów

3 sztuki

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.

Krok 3

Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.

Krok 5

Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej