
Składniki
40 gramów
20 gramów
40 gramów
40 gramów
10 gramów
10 gramów
5 gramów
3 sztuki
20 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.
Krok 3
Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.
Krok 5
Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej