
Składniki
40 gramów
20 gramów
40 gramów
40 gramów
10 gramów
10 gramów
5 gramów
3 sztuki
20 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.
Krok 3
Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.
Krok 5
Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej