Sałatka makaronowa w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa w papierze ryżowym

Autor: Anna Jezierska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

20 gramów

40 gramów

40 gramów

10 gramów

10 gramów

5 gramów

3 sztuki

20 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.

Krok 3

Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.

Krok 5

Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej