
Składniki
40 gramów
20 gramów
40 gramów
40 gramów
10 gramów
10 gramów
5 gramów
3 sztuki
20 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Awokado, tofu, pomidorki kroimy w kostkę.
Krok 3
Ostudzony makaron mieszamy z awokado, tofu, pomidorkami i pesto, dodajemy pesto, zioła włoskie, kilka liści szpinaku, sól i pieprz do smaku.
Krok 4
Tak przyrządzona sałatkę zawijamy w papier ryżowy. Papier trzeba namoczyć w przegotowanej wodzie, aby zmiękł.
Krok 5
Serwujemy z wegańskim majonezem z odrobiną na liściach szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































