Pierś z kurczka w sosie pomidorowo -śmietanowym - Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsko na różowo

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso lekko rozbij. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem.

Krok 2

Marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Owiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Zamarynowane mięso obsmaż na oleju na złocisty kolor.

Krok 4

Cebule posiekaj i zaszklij ją na lekko rozgrzanym oleju. Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr i posiekane zioła.

Krok 5

Po zagotowaniu dodaj przesmażone mięso i duś na małym ogniu, aż zrobi się miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj, Nie dopuść do zagotowania. Wyłóż na talerze podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej