Pierś z kurczka w sosie pomidorowo -śmietanowym - Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsko na różowo

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso lekko rozbij. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem.

Krok 2

Marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Owiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Zamarynowane mięso obsmaż na oleju na złocisty kolor.

Krok 4

Cebule posiekaj i zaszklij ją na lekko rozgrzanym oleju. Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr i posiekane zioła.

Krok 5

Po zagotowaniu dodaj przesmażone mięso i duś na małym ogniu, aż zrobi się miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj, Nie dopuść do zagotowania. Wyłóż na talerze podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej