Pierś z kurczka w sosie pomidorowo -śmietanowym - Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsko na różowo

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso lekko rozbij. Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem.

Krok 2

Marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Owiń w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Zamarynowane mięso obsmaż na oleju na złocisty kolor.

Krok 4

Cebule posiekaj i zaszklij ją na lekko rozgrzanym oleju. Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr i posiekane zioła.

Krok 5

Po zagotowaniu dodaj przesmażone mięso i duś na małym ogniu, aż zrobi się miękkie. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj, Nie dopuść do zagotowania. Wyłóż na talerze podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsko na różowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej