
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.
Krok 3
Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.
Krok 4
Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 5
Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piec 30 minut w temp. 200°C.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej