Kulebiak z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulebiak z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

14

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.

Krok 2

Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.

Krok 3

Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.

Krok 4

Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.

Krok 5

Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piec 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowy rybny gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej