Kulebiak z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulebiak z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

14

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.

Krok 2

Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.

Krok 3

Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.

Krok 4

Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.

Krok 5

Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piec 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej