
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.
Krok 3
Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.
Krok 4
Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 5
Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piec 30 minut w temp. 200°C.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej