
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
5 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.
Krok 3
Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.
Krok 4
Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 5
Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piec 30 minut w temp. 200°C.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej