Kulebiak z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kulebiak z ciasta francuskiego

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

14

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wodą. Zostawić na noc, rano ugotować do miękkości, ostudzić, pokroić w paski.

Krok 2

Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów, dodać liść laurowy, pieprz w ziarnkach, ziele angielskie,wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, na małym ogniu trzymać 30 min.

Krok 3

Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na oleju, dodać grzyby, sól i pieprz. Chwilę smażyć, cały czas mieszając.

Krok 4

Kapustę zestawić z ognia, usunąć przyprawy. Dodać grzyby i cebulę, wymieszać. Doprawić do smaku.

Krok 5

Farsz ułożyć na cieście, zawinąć jak roladę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piec 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej