Schab ze śliwkami na sposób śląski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab ze śliwkami na sposób śląski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1.5 kilograma

null

null

400 gramów

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone śliwki przełóż do miseczki i obficie skrop alkoholem, po czym odstaw na 30 minut.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i rozetnij tworząc kieszeń, w której umieść osączone owoce.

Krok 3

Natrzyj schab przyprawami i odstaw na 45 minut w chłodne miejsce. W razie potrzeby mięso zszyj lub zepnij wykałaczką.

Krok 4

Obsmaż pieczeń na rozgrzanym oleju i przełóż do brytfanny lub naczynia w którym będziesz piec mięso.

Krok 5

Natrzyj mięso pozostałą śliwowicą i wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 6

Wyśmienity schab ze śliwkami zapiekaj przez 1,5 godz. Podawaj z sosem wytopionym podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab ze śliwkami na sposób śląski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej