
Składniki
null
1.5 kilograma
null
null
400 gramów
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone śliwki przełóż do miseczki i obficie skrop alkoholem, po czym odstaw na 30 minut.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i rozetnij tworząc kieszeń, w której umieść osączone owoce.
Krok 3
Natrzyj schab przyprawami i odstaw na 45 minut w chłodne miejsce. W razie potrzeby mięso zszyj lub zepnij wykałaczką.
Krok 4
Obsmaż pieczeń na rozgrzanym oleju i przełóż do brytfanny lub naczynia w którym będziesz piec mięso.
Krok 5
Natrzyj mięso pozostałą śliwowicą i wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 6
Wyśmienity schab ze śliwkami zapiekaj przez 1,5 godz. Podawaj z sosem wytopionym podczas pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























