Schab z pieczarkami w sosie Chińskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .

Krok 2

Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.

Krok 3

Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej