Schab z pieczarkami w sosie Chińskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .

Krok 2

Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.

Krok 3

Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej