
Składniki
600 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .
Krok 2
Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.
Krok 3
Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej