Schab z pieczarkami w sosie Chińskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .

Krok 2

Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.

Krok 3

Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej