Schab z pieczarkami w sosie Chińskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .

Krok 2

Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.

Krok 3

Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej