Schab z pieczarkami w sosie Chińskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

200 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa Knorr.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy .

Krok 2

Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej Knorr , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy.

Krok 3

Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z pieczarkami w sosie Chińskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab z jabłkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej