Sałatka ze smażonym schabem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym schabem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

8 sztuk

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 1

Krok 2

Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 3

Krok 4

Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 4

Krok 5

Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej