
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
8 sztuk
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.

Krok 2
Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.

Krok 5
Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej