Sałatka ze schabem i ryżem – cezar: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym schabem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
247 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

430 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

8 sztuk

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 1

Krok 2

Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 3

Krok 4

Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 4

Krok 5

Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze smażonym schabem  Sałatka ze smażonym schabem

Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.