
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
8 sztuk
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.
Krok 2
Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.
Krok 5
Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej