Sałatka ze smażonym schabem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym schabem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

224 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

370 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

8 sztuk

80 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 1

Krok 2

Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 3

Krok 4

Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 4

Krok 5

Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.

Sałatka ze smażonym schabem   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym schabem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej