
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
8 sztuk
80 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową porwij na mniejsze liście i przełóż do miski z wodą i lodem. Odstaw na 10 minut. Dzięki temu sałata będzie jędrna i chrupiąca.

Krok 2
Schab pokrój w cienkie paski. Następnie oprósz go mąką, solą i maczaj w roztrzepanym jajku. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze rumianej barwy.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Odcedź sałatę. Następnie pokrój pomidorki cherry na pół, a ogórka w plasterki. Połącz składniki w misce i polej sosem.

Krok 5
Podawaj posypane tartym wędzonym serem i grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej