Sałatka paprykowa z soczystym kurczakiem i szynką
łatwe
166 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 plastrów
80 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj mięso.

Krok 3
Smaż po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 4
Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco – według uznania.

Krok 6
Usmażone piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski.

Krok 7
Wymieszaj składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej