Soczysty kurczak z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
879 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
48 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

466 osób wydrukowało

Pobierz pdf

911 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

200 gramów

0.5 opakowania

0.5 pęczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w cienkie plastry.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj śmietanę z pieczarkami, posiekaną natką pietruszki i przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj mięso z marynatą i pieczarkami.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 4

Krok 5

Wkładaj po jednej piersi z kurczaka wraz z pieczarkami do torebek pergaminowych dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 5

Krok 6

Torebki zamknij szczelnie i umieść na ruszcie. Piecz w piekarniku z funkcją grillowania w 200 °C przez 15 minut. Podawaj z ryżem i powstałym podczas pieczenia sosem.

Soczysty kurczak z pieczarkami   - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • LESZEK

    LESZEK , 18.12.2022

    Tak. Najbardziej delikatne, soczyste mięso jakie jadłam. To jest to! Takie proste, a TAK DOBRE. Na samą myśl ślinka cieknie! Ach ten smak… MISTRZOSTWO! Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. Dzieci chętnie go wcinają. Danie wzbogacam podając je z marchewką z groszkiem, którą uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ekrecichwost& pixlr

    ekrecichwost& pixlr , 07.08.2020

    Wygląda proste i smaczne w przygotowaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Swistowski

    Damian Swistowski , 31.03.2020

    świetny przepis, lecz do marynaty proponuje dodać trochę cytryny- wzbogaca smak.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysty kurczak z pieczarkami  Soczysty kurczak z pieczarkami

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.