
Składniki
5 sztuk
200 gramów
0.5 opakowania
0.5 pęczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Pieczarki pokrój w cienkie plastry.

Krok 3
W misce wymieszaj śmietanę z pieczarkami, posiekaną natką pietruszki i przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Wymieszaj mięso z marynatą i pieczarkami.

Krok 5
Wkładaj po jednej piersi z kurczaka wraz z pieczarkami do torebek pergaminowych dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 6
Torebki zamknij szczelnie i umieść na ruszcie. Piecz w piekarniku z funkcją grillowania w 200 °C przez 15 minut. Podawaj z ryżem i powstałym podczas pieczenia sosem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej