Kurczak z cukinią i zieloną pastą. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cukinią i zieloną pastą.

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże kawałki kurczaka zamarynować z kostką Knorr rozmieszaną w oleju. Cukinię pokroić w półksiężyce i wymieszać z tajską zieloną pastą curry. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni zrumienić łyżkę masła, dodać cukinię i chwilę podsmażyć. Dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dodać na patelnię makaron i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak dwa w jednym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej