Kurczak z cukinią i zieloną pastą.

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże kawałki kurczaka zamarynować z kostką Knorr rozmieszaną w oleju. Cukinię pokroić w półksiężyce i wymieszać z tajską zieloną pastą curry. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni zrumienić łyżkę masła, dodać cukinię i chwilę podsmażyć. Dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dodać na patelnię makaron i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej