Kurczak z cukinią i zieloną pastą. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cukinią i zieloną pastą.

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże kawałki kurczaka zamarynować z kostką Knorr rozmieszaną w oleju. Cukinię pokroić w półksiężyce i wymieszać z tajską zieloną pastą curry. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni zrumienić łyżkę masła, dodać cukinię i chwilę podsmażyć. Dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dodać na patelnię makaron i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej