Kurczak z cukinią i zieloną pastą. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cukinią i zieloną pastą.

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże kawałki kurczaka zamarynować z kostką Knorr rozmieszaną w oleju. Cukinię pokroić w półksiężyce i wymieszać z tajską zieloną pastą curry. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni zrumienić łyżkę masła, dodać cukinię i chwilę podsmażyć. Dodać kurczaka i smażyć na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dodać na patelnię makaron i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cukinią i zieloną pastą.  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej