Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami
łatwe
193 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść i natrzyj oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem i Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Mięso oraz umyte ziemniaki ze skórką włóż do rękawa do pieczenia, zamknij szczelnie, wymieszaj wszystkie składniki i włóż woreczek do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Wstaw je do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 40 minut. Na ostanie 10 minut pieczenia rozerwij woreczek, aby danie się ładnie zarumieniło.
Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 5
Gdy ziemniaki i mięso będą upieczone, wyłóż je na talerz i polej smażoną cebulką z boczkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej