Kurczak z rozmarynem i czosnkiem - pieczony | Przepisy.pl pixel

Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść i natrzyj oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem i Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Mięso oraz umyte ziemniaki ze skórką włóż do rękawa do pieczenia, zamknij szczelnie, wymieszaj wszystkie składniki i włóż woreczek do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Wstaw je do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 40 minut. Na ostanie 10 minut pieczenia rozerwij woreczek, aby danie się ładnie zarumieniło.

Krok 4

Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 5

Gdy ziemniaki i mięso będą upieczone, wyłóż je na talerz i polej smażoną cebulką z boczkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Beata Lewandowska

    Beata Lewandowska , 05.02.2020

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej