Kurczak z rozmarynem i czosnkiem - pieczony | Przepisy.pl pixel

Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

8 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść i natrzyj oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem i Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Mięso oraz umyte ziemniaki ze skórką włóż do rękawa do pieczenia, zamknij szczelnie, wymieszaj wszystkie składniki i włóż woreczek do naczynia żaroodpornego.

Krok 3

Wstaw je do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 40 minut. Na ostanie 10 minut pieczenia rozerwij woreczek, aby danie się ładnie zarumieniło.

Krok 4

Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 5

Gdy ziemniaki i mięso będą upieczone, wyłóż je na talerz i polej smażoną cebulką z boczkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Beata Lewandowska

    Beata Lewandowska , 05.02.2020

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z jabłkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej