Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami
łatwe
193 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść i natrzyj oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem i Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Mięso oraz umyte ziemniaki ze skórką włóż do rękawa do pieczenia, zamknij szczelnie, wymieszaj wszystkie składniki i włóż woreczek do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Wstaw je do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 40 minut. Na ostanie 10 minut pieczenia rozerwij woreczek, aby danie się ładnie zarumieniło.
Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 5
Gdy ziemniaki i mięso będą upieczone, wyłóż je na talerz i polej smażoną cebulką z boczkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej