
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Knorr.
Krok 2
Bakłażana pokrój w grube plastry. Brokuł podziel na różyczki, szalotki obierz i pozostaw w całości.
Krok 3
Kurczaka oraz warzywa włóż do rękawa do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką i potrząśnij nim delikatnie, aby dokładnie wymieszać jego zawartość.
Krok 5
Nakłuj woreczek w kilku miejscach, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij mięso z piekarnika i ostrożnie rozetnij woreczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony kurczak z warzywami
Masz ochotę na pyszne, soczyste i delikatne mięso? Ten przepis może przypaść Ci do gustu i poszerzyć listę Twoich popisowych dań. Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Potrzebujesz zaledwie kilku składników: mięsa, warzyw i oliwy z oliwek. Czas na przygotowanie potrawy. Na początek oczyść i osusz mięso, a następnie skrop je oliwą i obsyp przyprawami – odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. Pokrój warzywa: bakłażana w plastry (obsyp je solą i odstaw na kilka minut, a dzięki temu pozbędziesz się gorzkiego smaku), brokuły podziel na różyczki, natomiast szalotkę obierz i pozostaw w całości. Do woreczka wrzuć mięso i warzywa – potrząśnij nim, tak aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały. Danie jest już prawie gotowe, teraz wystarczy włożyć je do piekarnika i piec przez kilkadziesiąt minut. Po tym czasie wyjmij woreczek i ostrożnie przełóż na talerz mięso z pozostałymi składnikami. Tak przygotowaną potrawę podawaj solo lub z dodatkiem ryżu czy kaszy. Zainspiruj się naszym przepisem.