
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Knorr.
Krok 2
Bakłażana pokrój w grube plastry. Brokuł podziel na różyczki, szalotki obierz i pozostaw w całości.
Krok 3
Kurczaka oraz warzywa włóż do rękawa do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką i potrząśnij nim delikatnie, aby dokładnie wymieszać jego zawartość.
Krok 5
Nakłuj woreczek w kilku miejscach, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij mięso z piekarnika i ostrożnie rozetnij woreczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony kurczak z warzywami
Masz ochotę na pyszne, soczyste i delikatne mięso? Ten przepis może przypaść Ci do gustu i poszerzyć listę Twoich popisowych dań. Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Potrzebujesz zaledwie kilku składników: mięsa, warzyw i oliwy z oliwek. Czas na przygotowanie potrawy. Na początek oczyść i osusz mięso, a następnie skrop je oliwą i obsyp przyprawami – odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. Pokrój warzywa: bakłażana w plastry (obsyp je solą i odstaw na kilka minut, a dzięki temu pozbędziesz się gorzkiego smaku), brokuły podziel na różyczki, natomiast szalotkę obierz i pozostaw w całości. Do woreczka wrzuć mięso i warzywa – potrząśnij nim, tak aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały. Danie jest już prawie gotowe, teraz wystarczy włożyć je do piekarnika i piec przez kilkadziesiąt minut. Po tym czasie wyjmij woreczek i ostrożnie przełóż na talerz mięso z pozostałymi składnikami. Tak przygotowaną potrawę podawaj solo lub z dodatkiem ryżu czy kaszy. Zainspiruj się naszym przepisem.