
Składniki
null
2 łyżki
null
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj , przypraw solą.
Krok 2
Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.
Krok 3
Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.
Krok 6
Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej