Roladki omletowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki omletowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj , przypraw solą.

Krok 2

Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.

Krok 3

Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej