Roladki omletowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki omletowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj , przypraw solą.

Krok 2

Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.

Krok 3

Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto cytrynowe
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej