Roladki omletowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki omletowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 łyżka

2 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj , przypraw solą.

Krok 2

Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.

Krok 3

Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.

Krok 6

Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki omletowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej