
Składniki
null
2 łyżki
null
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj , przypraw solą.
Krok 2
Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.
Krok 3
Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.
Krok 6
Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej