Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron al dente.

Krok 2

Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.

Krok 3

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.

Krok 4

Dodaj szpinak.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.

Krok 6

Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.

Krok 7

Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz a'la mexicana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej