Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron al dente.

Krok 2

Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.

Krok 3

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.

Krok 4

Dodaj szpinak.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.

Krok 6

Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.

Krok 7

Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa z warzywami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej