Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron al dente.

Krok 2

Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.

Krok 3

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.

Krok 4

Dodaj szpinak.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.

Krok 6

Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.

Krok 7

Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej