Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
średnie
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
50 gramów
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron al dente.
Krok 2
Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.
Krok 3
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.
Krok 4
Dodaj szpinak.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.
Krok 6
Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.
Krok 7
Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej