Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
średnie
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
50 gramów
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron al dente.
Krok 2
Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.
Krok 3
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.
Krok 4
Dodaj szpinak.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.
Krok 6
Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.
Krok 7
Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej