Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
średnie
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
50 gramów
null
null
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron al dente.
Krok 2
Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.
Krok 3
Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.
Krok 4
Dodaj szpinak.
Krok 5
Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.
Krok 6
Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.
Krok 7
Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej