
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
20 gramów
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 łyżek
1 opakowanie
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotujemy do miękkości. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Krok 2
Warzywa układamy warstwowo: ziemniaki, sól + pieprz, majonez, jabłko, śledź, cebula, majonez,ogórek kiszony, marchew, groszek konserwowy, seler, majonez, sól+pieprz, jajko, kukurydza konserwowa, ziemniaki, majonez, sól+pieprz, jabłko, śledź, cebula, ogórki kiszone, majonez, jajko smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledź pod pierzynką
Popularne danie ze śledziem w roli głównej. Dzięki dodatkowi warzyw korzeniowych oraz konserwowych, możesz je przyrządzać przez cały rok. Jest uniwersalne i pasuje na wiele okazji, zarówno uroczystych, takich jak kolacja wigilijna czy sylwestrowa, jak i na spotkania w gronie znajomych. Można także wykorzystać je na zimny lunch. Najlepiej przygotować śledzia pod pierzynką w głębokim, szklanym naczyniu. W ten sposób potrawa będzie wyglądała najlepiej. Układaj kolejno warzywa, przyprawy, majonez i śledzie. Najlepsze będą matiasy w oleju, ale sprawdzą się także marynowane, np. w zalewie paprykowej. Dodaj nieco startego, ugotowanego buraka, dzięki któremu dodasz daniu jeszcze więcej koloru. Duża liczba składników sprawia, że śledzia pod pierzynką najlepiej serwować samodzielnie, możesz jednak podać do niego np. chleb wiejski. Całość będzie wyglądać jeszcze lepiej, jeśli przyozdobisz ją świeżą natką pietruszki albo kolendry. A może wolisz użyć startego żółtka lub słodkiej papryki? Zrób sałatkę i zdecyduj!