
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
20 gramów
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 łyżek
1 opakowanie
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotujemy do miękkości. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Krok 2
Warzywa układamy warstwowo: ziemniaki, sól + pieprz, majonez, jabłko, śledź, cebula, majonez,ogórek kiszony, marchew, groszek konserwowy, seler, majonez, sól+pieprz, jajko, kukurydza konserwowa, ziemniaki, majonez, sól+pieprz, jabłko, śledź, cebula, ogórki kiszone, majonez, jajko smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledź pod pierzynką
Popularne danie ze śledziem w roli głównej. Dzięki dodatkowi warzyw korzeniowych oraz konserwowych, możesz je przyrządzać przez cały rok. Jest uniwersalne i pasuje na wiele okazji, zarówno uroczystych, takich jak kolacja wigilijna czy sylwestrowa, jak i na spotkania w gronie znajomych. Można także wykorzystać je na zimny lunch. Najlepiej przygotować śledzia pod pierzynką w głębokim, szklanym naczyniu. W ten sposób potrawa będzie wyglądała najlepiej. Układaj kolejno warzywa, przyprawy, majonez i śledzie. Najlepsze będą matiasy w oleju, ale sprawdzą się także marynowane, np. w zalewie paprykowej. Dodaj nieco startego, ugotowanego buraka, dzięki któremu dodasz daniu jeszcze więcej koloru. Duża liczba składników sprawia, że śledzia pod pierzynką najlepiej serwować samodzielnie, możesz jednak podać do niego np. chleb wiejski. Całość będzie wyglądać jeszcze lepiej, jeśli przyozdobisz ją świeżą natką pietruszki albo kolendry. A może wolisz użyć startego żółtka lub słodkiej papryki? Zrób sałatkę i zdecyduj!