Śledź pod warzywną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź pod pierzynką

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

20 gramów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

6 łyżek

1 opakowanie

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotujemy do miękkości. Przestudzone ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.

Krok 2

Warzywa układamy warstwowo: ziemniaki, sól + pieprz, majonez, jabłko, śledź, cebula, majonez,ogórek kiszony, marchew, groszek konserwowy, seler, majonez, sól+pieprz, jajko, kukurydza konserwowa, ziemniaki, majonez, sól+pieprz, jabłko, śledź, cebula, ogórki kiszone, majonez, jajko smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledź pod pierzynkąŚledź pod pierzynką

Popularne danie ze śledziem w roli głównej. Dzięki dodatkowi warzyw korzeniowych oraz konserwowych, możesz je przyrządzać przez cały rok. Jest uniwersalne i pasuje na wiele okazji, zarówno uroczystych, takich jak kolacja wigilijna czy sylwestrowa, jak i na spotkania w gronie znajomych. Można także wykorzystać je na zimny lunch. Najlepiej przygotować śledzia pod pierzynką w głębokim, szklanym naczyniu. W ten sposób potrawa będzie wyglądała najlepiej. Układaj kolejno warzywa, przyprawy, majonez i śledzie. Najlepsze będą matiasy w oleju, ale sprawdzą się także marynowane, np. w zalewie paprykowej. Dodaj nieco startego, ugotowanego buraka, dzięki któremu dodasz daniu jeszcze więcej koloru. Duża liczba składników sprawia, że śledzia pod pierzynką najlepiej serwować samodzielnie, możesz jednak podać do niego np. chleb wiejski. Całość będzie wyglądać jeszcze lepiej, jeśli przyozdobisz ją świeżą natką pietruszki albo kolendry. A może wolisz użyć startego żółtka lub słodkiej papryki? Zrób sałatkę i zdecyduj!