PRZEPISY.PL

Pieczarki faszerowane

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej
  • pieprz
  • pieczarki20 szt
  • bułka tarta3 łyżki
  • sól
  • pietruszka1 łyżka
  • sok z cytryny
  • estragon1 łyżka
  • szynka100 gr
    • Krok 1

      Pieczarki umyj, a ogonki obetnij i drobno posiekaj. Kapelusze skrop sokiem z cytryny.
    • Krok 2

      Szynkę drobno posiekaj, wymieszaj z pieczarkami, serem, ziołami i bułka tartą.
    • Krok 3

      Następnie nałóż farszu do odwróconych pieczarek i poukładaj je w żaroodpornym naczyniu. Polej olejem, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 25 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    376
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    163
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    754
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    125
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    1
    Łatwe