Dania z Faszerowanymi Warzywami

99 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (99)

Cukinia w stylu śródziemnomorskim - VIDEO
ratingratingratingratingrating

259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Cukinia to jedno z warzyw, które bardzo dobrze sprawdza się przyrządzone w formie faszerowanej. D...
Roladki z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

265

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączen...
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ratingratingratingratingrating

314

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziow...
Ziemniaki faszerowane mięsem
ratingratingratingratingrating

183

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Znudziły ci się kotlety z ziemniakami podawane na talerzu zawsze w ten sam sposób? Wypróbuj zupeł...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na treściwy i kuszący oko obiad dla całej rodziny. Najczęśc...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

89

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Pieczarki faszerowane
ratingratingratingratingrating

112

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Pieczone pieczarki z mięsnym farszem to nie tylko pyszna przekąska na ciepło – sprawdzą się też p...
Faszerowana cukinia
ratingratingratingratingrating

94

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Faszerowana cukinia to godna uwagi propozycja zarówno na obiad, jak i pyszną kolację. Jest to pos...
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Oficjalną nazwą bakłażana jest psianka podłużna. Trafić można na określenia jajko krzewiaste i gr...
Cukinia pieczona
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowana cukinia to prawdziwie wykwintna potrawa, która pięknie prezentuje się na stole. Od dz...
Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pomidory z farszem z mięsa i ryżu zapiekamy z mozzarellą. Prosto z piekarnika na domowy stół...
Faszerowane pieczarki z grilla
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wakacyjne barbecue, nazywane w Polsce po prostu grillem, nie musi się kojarzyć tylko z kiełbasą...
Cukinia faszerowana indykiem
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pieczona cukinia z farszem z indyka i pieczarkami to doskonała alternatywa dla klasycznych zapiek...
Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowane ziemniaki to smaczny sposób na efektowny obiad – wypróbuj ich w wariancie z mięsem mi...
Faszerowane pomidory
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowane pomidory to świetnie prezentująca się na stole potrawa, która będzie odpowiednia na k...
Cukinia zapiekana w piekarniku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Masz w lodówce dwie dorodne cukinie i zastanawiasz się, co z nich stworzyć? Proponujemy ci cukini...
Bakłażan z ryżem
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Faszerowane bakłażany z dodatkiem ryżu i warzyw to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Prz...
Faszerowane pieczarki
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Cukinia nadziewana
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cukinia to warzywo, które świetnie nadaje się do zapiekania. Nie tylko łatwo ją przyrządzić i wyd...
Opiekane łódeczki ziemniaczane z wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Chrupiące łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem oraz ostrym sosem czosnkowym są wykwintną przysta...
Faszerowane ziemniaki z cebulą i boczkiem
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Ziemniaki dają ogrom kulinarnych możliwości i naprawdę duże pole do popisu dla tych, którzy lubią...
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku...
Faszerowany bakłażan à la gyros
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Smakowitym farszem wypełnimy bakłażany i zapiekamy do perfekcji. Palce lizać!
Faszerowana papryka mięsna - VIDEO
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czerwona, lekko słodka i chrupiąca papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Wypróbuj nasz prze...
Kabak Dolmasi - faszerowana cukinia
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Danie o długim rodowodzie, bazujące na sezonowości produktów i aromacie przypraw. To prawdziwy ku...
Faszerowane papryki
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowane papryki to prosty w przygotowaniu, efektowny pomysł na treściwy obiad lub kolację dla...
Papryka faszerowana z soczewicą
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Papryka jest warzywem wyjątkowo uniwersalnym. Sprawdzi się w sałatce czy jako dodatek do kanapki...
Faszerowane papryki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowane papryki z sosem gulaszowym ciekawie prezentują się na talerzu, dlatego już sam ich wi...
Cukinia nadziewana mięsem mielonym, serem feta i oliwkami
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gdy na straganach świeże warzywa, pomyśl o faszerowaniu! Mięsna cukinia z serem feta i oliwkami t...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane warzywaFaszerowane warzywa

Szukasz sposobu na podanie warzyw jako dania głównego? Spróbuj przygotować je w wersji faszerowanej. Do nadziewania nadaje się wiele różnych gatunków, popularne w takiej postaci są np.: papryka, bakłażan, pomidory, ziemniaki i cukinia. Zobacz jednak, jak smakują inne, takie jak: patisony, cebula czy kapusta. Po wydrążeniu warzyw nie wyrzucaj ich miąższu. Podziel go na małe kawałki i użyj do farszu albo do przygotowania innego dania. Podczas pieczenia pilnuj, by warzywa za bardzo nie zmiękły, ponieważ stracą wtedy swój kształt. Wybierz bazę do nadzienia. Nadawać będzie się biały ryż, kuskus oraz wszelkiego rodzaju kasze, również te gruboziarniste. Wypróbuj także makaron, np. bardzo drobny orzo, którego kształt przypomina ryż. Wiele przepisów z łatwością zmodyfikujesz. Kuskus zastąpisz kaszą jaglaną albo bulgurem. Do farszu dodaj też mięso, na przykład drobno pokrojonego kurczaka albo mięso mielone. Dobrym rozwiązaniem jest też użycie krewetek czy łososia wędzonego, które jednocześnie mogą posłużyć za dekorację. W wersji wegetariańskiej sprawdzi się czerwona lub zielona soczewica i warzywa. Nadzienie dopraw, w zależności od użytych składników: cebulą, czosnkiem, kuminem, parmezanem, chili lub szalotką. Smaczne będzie też w wersji delikatnie słodkiej, np. do zapiekanych pomidorów. Wykorzystaj do nich rodzynki, ananasa i suszone morele. Warzywa faszerowane mogą stanowić nie tylko samodzielne danie. Są też dobrym dodatkiem do potraw głównych. Niektóre z nich podasz na zimno – np. faszerowane twarożkiem łódeczki z ogórków albo pomidory z sałatką z owoców morza. Zastanawiasz się, jak dobrać poszczególne składniki? Wypróbuj paprykę zapiekaną z ryżem. Do farszu dodaj krewetki, ser pleśniowy, orzeszki pinii i śmietanę. Dopraw do smaku. Faszerowane bakłażany zapiecz z beszamelem. Dodaj do nich mięso mielone oraz pomidory i mozzarellę. Szukasz nadzienia odpowiedniego do cebuli? Wybierz delikatną wersję, na przykład szpinak lub pieczarki. Sprawdź nasze przepisy, znajdziesz w nich wiele ciekawych inspiracji.