Faszerowane warzywa

98 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (98)

Cukinia w stylu śródziemnomorskim - VIDEO
ratingratingratingratingrating

252

difficulty

łatwe

35 min.
Cukinia to jedno z warzyw, które bardzo dobrze sprawdza się przyrządzone w formie faszerowanej. D...
Roladki z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

261

difficulty

łatwe

50 min.
Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączen...
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ratingratingratingratingrating

289

difficulty

łatwe

60 min.
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziow...
Ziemniaki faszerowane mięsem
ratingratingratingratingrating

168

difficulty

łatwe

45 min.
Znudziły ci się kotlety z ziemniakami podawane na talerzu zawsze w ten sam sposób? Wypróbuj zupeł...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

105

difficulty

łatwe

90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na treściwy i kuszący oko obiad dla całej rodziny. Najczęśc...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

87

difficulty

łatwe

30 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

84

difficulty

łatwe

30 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Pieczarki faszerowane
ratingratingratingratingrating

99

difficulty

łatwe

30 min.
Pieczone pieczarki z mięsnym farszem to nie tylko pyszna przekąska na ciepło – sprawdzą się też p...
Faszerowana cukinia
ratingratingratingratingrating

93

difficulty

łatwe

30 min.
Faszerowana cukinia to godna uwagi propozycja zarówno na obiad, jak i pyszną kolację. Jest to pos...
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem
ratingratingratingratingrating

27

difficulty

łatwe

45 min.
Bakłażan faszerujemy mięsnym farszem z pachnącymi przyprawami i zapiekamy z serem feta...
Cukinia pieczona
ratingratingratingratingrating

58

difficulty

łatwe

30 min.
Faszerowana cukinia to prawdziwie wykwintna potrawa, która pięknie prezentuje się na stole. Od dz...
Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem
ratingratingratingratingrating

56

difficulty

łatwe

60 min.
Pomidory z farszem z mięsa i ryżu zapiekamy z mozzarellą. Prosto z piekarnika na domowy stół...
Faszerowane pieczarki z grilla
ratingratingratingratingrating

64

difficulty

łatwe

60 min.
Wakacyjne barbecue, nazywane w Polsce po prostu grillem, nie musi się kojarzyć tylko z kiełbasą...
Cukinia faszerowana indykiem
ratingratingratingratingrating

75

difficulty

łatwe

45 min.
Pieczona cukinia z farszem z indyka i pieczarkami to doskonała alternatywa dla klasycznych zapiek...
Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

44

difficulty

łatwe

30 min.
Faszerowane ziemniaki to smaczny sposób na efektowny obiad – wypróbuj ich w wariancie z mięsem mi...
Faszerowane pomidory
ratingratingratingratingrating

67

difficulty

łatwe

45 min.
Faszerowane pomidory to świetnie prezentująca się na stole potrawa, która będzie odpowiednia na k...
Cukinia zapiekana w piekarniku
ratingratingratingratingrating

39

difficulty

średnie

60 min.
Masz w lodówce dwie dorodne cukinie i zastanawiasz się, co z nich stworzyć? Proponujemy ci cukini...
Bakłażan z ryżem
ratingratingratingratingrating

27

difficulty

łatwe

60 min.
Faszerowane bakłażany z dodatkiem ryżu i warzyw to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Prz...
Faszerowane pieczarki
ratingratingratingratingrating

40

difficulty

łatwe

30 min.
Cukinia nadziewana
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

60 min.
Cukinia to warzywo, które świetnie nadaje się do zapiekania. Nie tylko łatwo ją przyrządzić i wyd...
Opiekane łódeczki ziemniaczane z wędzonym łososiem
ratingratingratingratingrating

14

difficulty

średnie

30 min.
Chrupiące łódeczki z cukinią, wędzonym łososiem oraz ostrym sosem czosnkowym są wykwintną przysta...
Faszerowane ziemniaki z cebulą i boczkiem
ratingratingratingratingrating

31

difficulty

łatwe

90 min.
Ziemniaki dają ogrom kulinarnych możliwości i naprawdę duże pole do popisu dla tych, którzy lubią...
Faszerowana papryka po meksykańsku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

13

difficulty

łatwe

60 min.
Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku...
Faszerowany bakłażan à la gyros
ratingratingratingratingrating

32

difficulty

łatwe

45 min.
Smakowitym farszem wypełnimy bakłażany i zapiekamy do perfekcji. Palce lizać!
Faszerowana papryka mięsna - VIDEO
ratingratingratingratingrating

21

difficulty

łatwe

90 min.
Czerwona, lekko słodka i chrupiąca papryka idealnie nadaje się do nadziewania. Wypróbuj nasz prze...
Kabak Dolmasi - faszerowana cukinia
ratingratingratingratingrating

33

difficulty

łatwe

45 min.
Danie o długim rodowodzie, bazujące na sezonowości produktów i aromacie przypraw. To prawdziwy ku...
Faszerowane papryki
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

90 min.
Faszerowane papryki to prosty w przygotowaniu, efektowny pomysł na treściwy obiad lub kolację dla...
Papryka faszerowana z soczewicą
ratingratingratingratingrating

20

difficulty

łatwe

60 min.
Papryka jest warzywem wyjątkowo uniwersalnym. Sprawdzi się w sałatce czy jako dodatek do kanapki...
Faszerowane papryki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

24

difficulty

łatwe

90 min.
Faszerowane papryki z sosem gulaszowym ciekawie prezentują się na talerzu, dlatego już sam ich wi...
Cukinia nadziewana mięsem mielonym, serem feta i oliwkami
ratingratingratingratingrating

21

difficulty

łatwe

30 min.
Gdy na straganach świeże warzywa, pomyśl o faszerowaniu! Mięsna cukinia z serem feta i oliwkami t...

Ciekawostki i porady

Zaskoczcie w tym roku swoich najbliższych potrawami świątecznymi z dalekich krajów! Proponujemy bakłażanowe roladki nigviziani badirzhani.

Czytaj więcej

Drobne słodycze, owoce, orzechy, lukier - to jedne z wielu inspiracji. Zapraszamy po więcej do artykułu!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane warzywaFaszerowane warzywa

Szukasz sposobu na podanie warzyw jako dania głównego? Spróbuj przygotować je w wersji faszerowanej. Do nadziewania nadaje się wiele różnych gatunków, popularne w takiej postaci są np.: papryka, bakłażan, pomidory, ziemniaki i cukinia. Zobacz jednak, jak smakują inne, takie jak: patisony, cebula czy kapusta. Po wydrążeniu warzyw nie wyrzucaj ich miąższu. Podziel go na małe kawałki i użyj do farszu albo do przygotowania innego dania. Podczas pieczenia pilnuj, by warzywa za bardzo nie zmiękły, ponieważ stracą wtedy swój kształt. Wybierz bazę do nadzienia. Nadawać będzie się biały ryż, kuskus oraz wszelkiego rodzaju kasze, również te gruboziarniste. Wypróbuj także makaron, np. bardzo drobny orzo, którego kształt przypomina ryż. Wiele przepisów z łatwością zmodyfikujesz. Kuskus zastąpisz kaszą jaglaną albo bulgurem. Do farszu dodaj też mięso, na przykład drobno pokrojonego kurczaka albo mięso mielone. Dobrym rozwiązaniem jest też użycie krewetek czy łososia wędzonego, które jednocześnie mogą posłużyć za dekorację. W wersji wegetariańskiej sprawdzi się czerwona lub zielona soczewica i warzywa. Nadzienie dopraw, w zależności od użytych składników: cebulą, czosnkiem, kuminem, parmezanem, chili lub szalotką. Smaczne będzie też w wersji delikatnie słodkiej, np. do zapiekanych pomidorów. Wykorzystaj do nich rodzynki, ananasa i suszone morele. Warzywa faszerowane mogą stanowić nie tylko samodzielne danie. Są też dobrym dodatkiem do potraw głównych. Niektóre z nich podasz na zimno – np. faszerowane twarożkiem łódeczki z ogórków albo pomidory z sałatką z owoców morza. Zastanawiasz się, jak dobrać poszczególne składniki? Wypróbuj paprykę zapiekaną z ryżem. Do farszu dodaj krewetki, ser pleśniowy, orzeszki pinii i śmietanę. Dopraw do smaku. Faszerowane bakłażany zapiecz z beszamelem. Dodaj do nich mięso mielone oraz pomidory i mozzarellę. Szukasz nadzienia odpowiedniego do cebuli? Wybierz delikatną wersję, na przykład szpinak lub pieczarki. Sprawdź nasze przepisy, znajdziesz w nich wiele ciekawych inspiracji.