Śniadanie z łososiem wędzonym i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Śniadanie z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
694 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

514 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

4 plastry

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann's, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.

Krok 2

Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.

Krok 3

Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotując jajka w koszulkach, dodaj do wody 2 łyżki winnego octu.

3

Opinie o przepisie

  • Dorota  Darmetko

    Dorota Darmetko , 04.04.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    czy majonez musi być taki jak tam masz podany czy może być inny ???? proszę o odpowiedz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 14.09.2016

    zamiast niezdrowego majonezu polecam gęsty jogurt

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śniadanie z wędzonym łososiemŚniadanie z wędzonym łososiem

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.