Śniadanie z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanie z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

537 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

4 plastry

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.

Krok 2

Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.

Krok 3

Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotując jajka w koszulkach, dodaj do wody 2 łyżki winnego octu.

3

Opinie o przepisie

  • Dorota  Darmetko

    Dorota Darmetko , 04.04.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    czy majonez musi być taki jak tam masz podany czy może być inny ???? proszę o odpowiedz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 14.09.2016

    zamiast niezdrowego majonezu polecam gęsty jogurt

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej