Śniadanie z łososiem wędzonym i jajkiem: kanapka | Przepisy.pl pixel

Śniadanie z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
694 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

514 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

4 plastry

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann's, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.

Krok 2

Połówki bułek ułóż na talerzu, posmaruj każdą z nich przygotowanym majonezem. Na wierzchu ułóż po plasterku boczku oraz łososia.

Krok 3

Zagotuj wodę w garnku i dodaj ocet. Do gotującej się wody wbij delikatnie jajko i łagodnie zamieszaj wodą wokół jajka. Gdy jajko się zetnie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i ułóż na kanapce. Każde jajko przygotuj osobno. Kanapki podawaj od razu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotując jajka w koszulkach, dodaj do wody 2 łyżki winnego octu.

3

Opinie o przepisie

  • Dorota  Darmetko

    Dorota Darmetko , 04.04.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    czy majonez musi być taki jak tam masz podany czy może być inny ???? proszę o odpowiedz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Augustowski

    Patryk Augustowski , 14.09.2016

    zamiast niezdrowego majonezu polecam gęsty jogurt

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śniadanie z wędzonym łososiemŚniadanie z wędzonym łososiem

W naczyniu wymieszaj majonez Hellmann’s, posiekany szczypiorek, sok z cytryny oraz pieprz.