
Składniki
400 mililitrów
2 łyżki
2 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubjamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder.
Krok 2
Krążki bezowe przekładamy bitą śmietaną i dżemem.
Krok 3
Całość z wierzchu delikatnie pokrywamy bitą śmietaną i dekorujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Jajka a la po benedyktyńsku na szybko
15 min.
łatwe
Podobne przepisy
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej