Tort bezowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort bezowy

Autor: Anna Zawadowska

ratingratingratingratingrating

5

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

400 mililitrów

2 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubjamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder.

Krok 2

Krążki bezowe przekładamy bitą śmietaną i dżemem.

Krok 3

Całość z wierzchu delikatnie pokrywamy bitą śmietaną i dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej