Tort bezowy

Autor: Anna Zawadowska

ratingratingratingratingrating

5

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

400 mililitrów

2 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubjamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder.

Krok 2

Krążki bezowe przekładamy bitą śmietaną i dżemem.

Krok 3

Całość z wierzchu delikatnie pokrywamy bitą śmietaną i dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort bezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej