
Składniki
400 mililitrów
2 łyżki
2 szklanki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubjamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder.
Krok 2
Krążki bezowe przekładamy bitą śmietaną i dżemem.
Krok 3
Całość z wierzchu delikatnie pokrywamy bitą śmietaną i dekorujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej