Tradycyjny schabowy - smażony, chrupiący | Przepisy.pl pixel

Tradycyjny schabowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
1053 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

409 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1011 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

3 sztuki

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.

Tradycyjny schabowy - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.

Tradycyjny schabowy - Krok 2

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.

Tradycyjny schabowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety schabowe podawaj z ćwiartką cytryny.

12

Opinie o przepisie

  • Monia

    Monia , 23.08.2022

    Przepyszny kotlet schabowy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • papajauwu

    papajauwu , 25.03.2022

    polecam shab

    Odpowiedz Odpowiedz
  • isabella  bulla

    isabella bulla , 12.08.2019

    lubimy z czosnkiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 02.12.2017

    zawsze udają mi się w ten sposób robię to od lat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Gołąbek

    Renata Gołąbek , 01.04.2017

    Pyszny schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chmielewska

    Maria Chmielewska , 30.03.2017

    ja mięso najpierw w mące potem w jajku a dopiero w bulce tartej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • er pe

    er pe , 30.03.2017

    Problem na dziś to kupić najpierw dobry schab, bez domieszki wody

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krecik Żabeczka

    Krecik Żabeczka , 29.03.2017

    Panierka z domieszką płatków kukurydzianych, pyszności!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Urbaniak

    Aleksandra Urbaniak , 07.03.2017

    schab koniecznie z kością smażony na smalcu tylko sól i pierz dopiero po usmażeniu,no i oczywiście paniereczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Magierek

    Dariusz Magierek , 23.06.2016

    Tradycyjny schabowy to schab, sól, pieprz, jajko i smalec do smażenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kiełtyka

    Ania Kiełtyka , 22.06.2016

    A na co śmietana i koperek?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz  Pawlak

    Mariusz Pawlak , 18.06.2016

    pyszne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjny schabowyTradycyjny schabowy

Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.