Składniki
800 gramów
2 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.
Krok 2
Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.
Dobra rada:
Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety podawaj z ćwiartką cytryny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjny schabowy
Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.