
Składniki
800 gramów
2 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.

Krok 2
Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.

Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.


Dobra rada:
Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety schabowe podawaj z ćwiartką cytryny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjny schabowy
Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.