
Składniki
800 gramów
2 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.
Krok 2
Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.
Dobra rada:
Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety podawaj z ćwiartką cytryny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjny schabowy
Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.