Tradycyjny schabowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

724 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

810 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

200 gramów

800 gramów

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.

Tradycyjny schabowy - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.

Tradycyjny schabowy - Krok 2

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.

Tradycyjny schabowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety podawaj z ćwiartką cytryny.

10

Opinie o przepisie

  • isabella  bulla

    isabella bulla

    lubimy z czosnkiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska

    zawsze udają mi się w ten sposób robię to od lat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Gołąbek

    Renata Gołąbek

    Pyszny schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chmielewska

    Maria Chmielewska

    ja mięso najpierw w mące potem w jajku a dopiero w bulce tartej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • er pe

    er pe

    Problem na dziś to kupić najpierw dobry schab, bez domieszki wody

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krecik Żabeczka

    Krecik Żabeczka

    Panierka z domieszką płatków kukurydzianych, pyszności!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Urbaniak

    Aleksandra Urbaniak

    schab koniecznie z kością smażony na smalcu tylko sól i pierz dopiero po usmażeniu,no i oczywiście paniereczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Magierek

    Dariusz Magierek

    Tradycyjny schabowy to schab, sól, pieprz, jajko i smalec do smażenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kiełtyka

    Ania Kiełtyka

    A na co śmietana i koperek?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz  Pawlak

    Mariusz Pawlak

    pyszne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjny schabowyTradycyjny schabowy

Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.