
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
50 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety.
Krok 2
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety.
Krok 3
Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej