Włoskie kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

453 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety.

Krok 3

Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Gulczyńska

    Agnieszka Gulczyńska , 18.05.2015

    a może trochę inną przyprawę warto użyć? http://allegro.pl/torino-wloska-50g-przyprawa-51-bez-glutaminianu-i5337525499.html

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej