
Składniki
12 sztuk
1 pęczek
10 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować na twardo w osolonej wodzie 10 jajek. Pozostawić do ostudzenia. Następnie obrać i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach.
Krok 2
Opłukać i posiekać drobno pietruszkę.
Krok 3
W większym naczyniu wymieszać starte jajka, surowe jajka, posiekaną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Uformować kotleciki (z przepisu wychodzi ok. 12 kotlecików). Obtoczyć w bułce tartej lub mące.
Krok 5
Na patelni rozgrzać np. oliwę z oliwek. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
Krok 6
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej