Kotleciki Jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki Jajeczne

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 pęczek

10 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na twardo w osolonej wodzie 10 jajek. Pozostawić do ostudzenia. Następnie obrać i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach.

Krok 2

Opłukać i posiekać drobno pietruszkę.

Krok 3

W większym naczyniu wymieszać starte jajka, surowe jajka, posiekaną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Uformować kotleciki (z przepisu wychodzi ok. 12 kotlecików). Obtoczyć w bułce tartej lub mące.

Krok 5

Na patelni rozgrzać np. oliwę z oliwek. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Krok 6

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej