Kotleciki Jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki Jajeczne

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 pęczek

10 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na twardo w osolonej wodzie 10 jajek. Pozostawić do ostudzenia. Następnie obrać i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach.

Krok 2

Opłukać i posiekać drobno pietruszkę.

Krok 3

W większym naczyniu wymieszać starte jajka, surowe jajka, posiekaną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Uformować kotleciki (z przepisu wychodzi ok. 12 kotlecików). Obtoczyć w bułce tartej lub mące.

Krok 5

Na patelni rozgrzać np. oliwę z oliwek. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Krok 6

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej