Kotleciki Jajeczne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki Jajeczne

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 pęczek

10 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować na twardo w osolonej wodzie 10 jajek. Pozostawić do ostudzenia. Następnie obrać i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach.

Krok 2

Opłukać i posiekać drobno pietruszkę.

Krok 3

W większym naczyniu wymieszać starte jajka, surowe jajka, posiekaną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Uformować kotleciki (z przepisu wychodzi ok. 12 kotlecików). Obtoczyć w bułce tartej lub mące.

Krok 5

Na patelni rozgrzać np. oliwę z oliwek. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Krok 6

Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki Jajeczne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej