Kotlety mielone z papryką i serem
NOWY PRZEPIS
łatwe
472 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj. Zetrzyj ser na tarce.

Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj fix Knorr, pokrojoną paprykę, posiekaną natkę pietruszki i wodę. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Z tak przygotowanego farszu uformuj okręgi o średnicy 10 cm i na środek każdego nałóż łyżkę tartego sera. Następnie złóż okręgi na pół i uformuj kotleciki w kształcie np. łódeczek, tak aby nadzienie serowe pozostało w środku.

Krok 4
Przygotowane kotlety smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po 4 min z każdej strony.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami i sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone z papryką i serem
Szukasz pomysłu na smaczny obiad, którego przyrządzenie nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne? Ten przepis na kotlety mielone z indyka z pewnością przypadnie ci do gustu! Postanowiliśmy udowodnić, że dodanie kilku prostych składników jest w stanie zaprezentować tę popularną w polskich kulinariach potrawę w zupełnie nowym świetle. Kotlety mielone z papryką i serem z tej receptury okażą się niezwykle soczyste i aromatyczne.
Dla kogo?
Miłośnicy drobiu będą wniebowzięci! Kotlety mielone z indyka, których smak zostanie wzbogacony pachnącymi przyprawami, natką pietruszki, papryką oraz serem sprawiają, że delikatne mięso nabiera bardziej zdecydowanego charakteru.
Na jaką okazję?
Mielone kotlety drobiowe podawaj zawsze, gdy masz ochotę na coś smacznego. Świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie codziennych posiłków. Jadaj ciekawie nie tylko od święta!
Czy wiesz, że?
Tak przygotowane kotlety mielone z serem i papryką możesz wykorzystać jako wkład do domowych burgerów. Mielona wołowina już dawno przestała być jedynym rodzajem mięsa, który się do tego nadaje.
Dla urozmaicenia:
Jeśli jednak chcesz serwować kotlety z papryką i serem w bardziej klasyczny sposób, ziemniaki możesz ugotować w wodzie, a następnie posypać koperkiem. Do kotletów mielonych z indyka bardzo dobrze pasują też pieczone warzywa.