Kotlety mielone z papryką i serem
NOWY PRZEPIS
łatwe
458 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj. Zetrzyj ser na tarce.

Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj fix Knorr, pokrojoną paprykę, posiekaną natkę pietruszki i wodę. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Z tak przygotowanego farszu uformuj okręgi o średnicy 10 cm i na środek każdego nałóż łyżkę tartego sera. Następnie złóż okręgi na pół i uformuj kotleciki w kształcie np. łódeczek, tak aby nadzienie serowe pozostało w środku.

Krok 4
Przygotowane kotlety smaż na patelni, na rozgrzanym oleju, po 4 min z każdej strony.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami i sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone z papryką i serem
Szukasz pomysłu na smaczny obiad, którego przyrządzenie nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne? Ten przepis na kotlety mielone z indyka z pewnością przypadnie ci do gustu! Postanowiliśmy udowodnić, że dodanie kilku prostych składników jest w stanie zaprezentować tę popularną w polskich kulinariach potrawę w zupełnie nowym świetle. Kotlety mielone z papryką i serem z tej receptury okażą się niezwykle soczyste i aromatyczne.
Dla kogo?
Miłośnicy drobiu będą wniebowzięci! Kotlety mielone z indyka, których smak zostanie wzbogacony pachnącymi przyprawami, natką pietruszki, papryką oraz serem sprawiają, że delikatne mięso nabiera bardziej zdecydowanego charakteru.
Na jaką okazję?
Mielone kotlety drobiowe podawaj zawsze, gdy masz ochotę na coś smacznego. Świetnie sprawdzą się jako urozmaicenie codziennych posiłków. Jadaj ciekawie nie tylko od święta!
Czy wiesz, że?
Tak przygotowane kotlety mielone z serem i papryką możesz wykorzystać jako wkład do domowych burgerów. Mielona wołowina już dawno przestała być jedynym rodzajem mięsa, który się do tego nadaje.
Dla urozmaicenia:
Jeśli jednak chcesz serwować kotlety z papryką i serem w bardziej klasyczny sposób, ziemniaki możesz ugotować w wodzie, a następnie posypać koperkiem. Do kotletów mielonych z indyka bardzo dobrze pasują też pieczone warzywa.