Soczyste kotlety mielone z pieczarkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
161 osób zapisało

Składniki
500 gramów
250 gramów
250 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj deskę do krojenia. Pieczarki umyj, posiekaj i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju lub masła. Odstaw do wystygnięcia.

Krok 2
W dużej misce połącz mięso mielone z połową podsmażonych pieczarek, Knorr Fix Soczyste Mielone oraz wodą. Całość dokładnie wymieszaj, używając do tego własnej dłoni, aż do momentu dokładnego połączenia się składników.

Krok 3
Z powstałej mięsno-pieczarkowej masy uformuj kotleciki.

Krok 4
Smaż soczyste kotlety mielone z pieczarkami na patelni na wolnym ogniu, po 4 minuty z każdej strony. Na koniec dorzuć pozostałe pieczarki i podsmażaj jeszcze chwilę. Kotleciki podawaj z okrasą pieczarkową. Smacznego!

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste kotlety mielone z pieczarkami
Prosto i smacznie – tego zazwyczaj oczekujemy od posiłków, które chcemy uwzględniać w codziennym menu, kiedy brakuje czasu na pracochłonne eksperymenty w kuchni. Soczyste kotlety mielone z pieczarkami spełniają te założenia w stu procentach! Pięć składników i pół godziny pracy dzieli cię od wyśmienitego posiłku.
Dla kogo?
Próbowanie nowych smaków i receptur nie jest ci obce, ale mimo wszystko najbardziej cenisz sprawdzone, klasyczne potrawy? Soczyste kotlety mielone z pieczarkami będą twoim numerem jeden! Przygotuj je w domu, a przekonasz się, że posmakują całej rodzinie.
Na jaką okazję?
Chcesz przygotować szybki obiad po powrocie z pracy? A może w ciągu dnia nie było czasu na zjedzenie porządnego posiłku, więc potrzebujesz pomysłu na ciepłą kolację? Poszukiwania możesz uznać za zakończone. Oto idealny przepis na soczyste kotlety mielone z pieczarek!
Czy wiesz, że?
Jeśli nie chcesz, by pieczarki do kotletów wypuściły nadmierną ilość wody, nie dodawaj do nich soli podczas smażenia. Soczyste kotleciki z pieczarkami będą miały wtedy nie tylko idealny smak, ale również konsystencję.
Dla urozmaicenia:
Soczyste kotlety mielone z pieczarkami to potrawa, którą możesz łączyć z wieloma obiadowymi dodatkami. Do kotletów mielonych z pieczarkami doskonale będzie pasować sos grzybowy albo pomidorowy. Żeby danie było bardziej sycące, dodaj do niego puree ziemniaczane, ugotowane młode ziemniaczki, ryż lub kaszę gryczaną. Nie zapomnij o surówce! Będzie pasować zarówno tradycyjna surówka Colesław, jak również mix sałat z sosem winegret.