Soczyste kotlety mielone z pieczarkami
NOWY PRZEPIS
łatwe
70 osób zapisało

Składniki
500 gramów
250 gramów
250 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki posiekaj i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju. Odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj mięso z połową podsmażonych pieczarek, fixem Knorr oraz wodą. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj kotleciki.
Krok 4
Smaż je na patelni na pozostałym rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, po 4 min z każdej strony. Dorzuć pozostałe pieczarki i podsmaż jeszcze chwilę. Kotleciki podawaj z okrasą pieczarkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste kotlety mielone z pieczarkami
Prosto i smacznie – tego zazwyczaj oczekujemy od posiłków, które chcemy uwzględniać w codziennym menu, kiedy brakuje czasu na pracochłonne eksperymenty w kuchni. Kotlety mielone z pieczarkami spełniają te założenia w stu procentach! Pięć składników i pół godziny pracy dzieli cię od wyśmienitego posiłku.
Dla kogo?
Próbowanie nowych smaków i receptur nie jest ci obce, ale mimo wszystko najbardziej cenisz sprawdzone, klasyczne potrawy? Kotlety mielone z pieczarkami będą twoim numerem jeden.
Na jaką okazję?
Chcesz przygotować szybki obiad po powrocie z pracy? A może w ciągu dnia nie było czasu na zjedzenie porządnego posiłku, więc potrzebujesz pomysłu na ciepłą kolację? Poszukiwania możesz uznać za zakończone. Oto idealny przepis: na kotlety mielone z pieczarek!
Czy wiesz, że?
Jeśli nie chcesz, by pieczarki do kotletów wypuściły nadmierną ilość wody, nie dodawaj do nich soli podczas smażenia.
Dla urozmaicenia:
Do kotletów mielonych z pieczarkami doskonale będzie pasować sos grzybowy albo pomidorowy.