Kotlety ziemniaczano - rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczano - rybne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.

Krok 2

Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej