Kotlety ziemniaczano - rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczano - rybne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null

30 dekagramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.

Krok 2

Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej