
Składniki
30 dekagramów
2 szklanki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
null
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.
Krok 2
Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 4
Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej