
Składniki
30 dekagramów
2 szklanki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 opakowanie
1 szklanka
null
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.
Krok 2
Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 4
Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































