Kotlety ziemniaczano - rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczano - rybne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 szklanki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po ostygnięciu przeciśnij przez praskę. Rybę oczyść ze skóry i kości, zmiel.

Krok 2

Rybę i ziemniaki połącz i dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Z masy rybnej uformuj kotlety. Panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawaj z surówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczano - rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej