Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.
Krok 2
Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.
Krok 3
Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.
Krok 4
Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej