Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.

Krok 2

Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.

Krok 3

Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.

Krok 4

Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej