Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.

Krok 2

Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.

Krok 3

Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.

Krok 4

Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej