Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.

Krok 2

Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.

Krok 3

Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.

Krok 4

Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej