Kotlety schabowe z ementalerem i tymiankiem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlet schabowy rozetnij wzdłuż.
Krok 2
Powstałą kieszeń wypełnij trójkącikiem topionego sera i gałązką tymianku.
Krok 3
Rozcięty schab zepnij wykałaczką, a następnie oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 2 godziny.
Krok 4
Mięso grilluj na wysokości 7 cm. Nie dopuść do wyciekania sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej